BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Aman dikkat! Bu numaraya kanmayın

Cep telefonundan kendilerini ‘polis veya savcı olarak tanıtıp’ terör örgütü tehdidiyle vatandaşları dolandırma olaylarına her gün yenileri ekleniyor

Abone ol

Cep telefonundan kendisini polis olarak tanıtan zanlı Ömer E., Yozgat’ta ev hanımı Fatma E.’yi arayarak, kimlik bilgileri ve bankadaki hesabının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini belirterek, kendisine yardım edeceğini söyledi.

‘Çok gizli olan’ bu durumdan kimseye bahsetmemesini isteyen Ömer E., kadının suçlu duruma düşmemesi için verilen hesaba para yatırması gerektiğini söyledi.

SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Bildirilen hesap numarasına 16 bin 800 TL’yi yatıran Fatma E., kendisini arayanlara tekrar ulaşamayınca dolandırıldığını fark etti. Kadının başvurması üzerine polis yaptığı araştırmada paranın Adana’da bir bankaya yatırıldığını belirledi. Bankada parayı bloke eden güvenlik ekipleri, şüpheliyi beklemeye başladı.

Parayı çekmeye gelen Ömer E. suçüstü yakalandı. Suçlamayı kabul etmeyen zanlı, parayı bir arkadaşının hesabında problem olduğu için hesabına aktardığını öne sürdü. Adana Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan şüpheli, sevk edildiği adli makamlarca ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasından tutuklandı.