BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Amah Allahım bu nasıl vicdan!

Bela sokak ortasında, cafede okulda kısaca heryerde! İşte size akıl almaz bir cinayet haberi ve 3 yaşındaki Sümeyye'nin dramı;

Abone ol Zonguldak'ta evinde uyurken, yatak odasının camı kırılarak kaçırılan 3 yaşındaki Sümeyye'nin, boynu kesilmiş halde çuval içerisinde cesedi bulundu. Şahısların yatak odasına 5 bin YTL fidye istediği bir not da bıraktığı olayla ilgili polis geniş çaplı soruşturma başlattı.

Zonguldak'ın Kılıç Mahallesi TTK Lojmanları 8 numaralı evde oturan akşam saat 17.00 sıralarında anne Ferdane Cinkılıç (38), 3 yaşındaki kızı Sümeyye'yi uyutarak, Kılıç ilköğretim Okulu'na 2. sınıfta okuyan Şule'yi almaya gitti. Daha önce evlerine hırsız girdiği için annesi Hekime Tura'yı evde bırakan anne Ferdane Cinkılıç, çocuğunun yatak odasının camının önüne de tahta koydu.

ANNEYİ BEKLEYEN KORKUNÇ GERÇEK

Diğer kızını okuldan alıp geldiğinde kızına bakmaya odaya giren anne Ferdane, çocuğunun yatağında bulunmadığını ve camın kırık olduğu gördü. Yatak odasında "Gece saat 24.00'a kadar 5 bin YTL getirmezseniz, çocuğunuzun cesedini çöpten alırsınız" diye bir not bulan acılı anne, durumu Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesi'nde çalışan madenci eşi Ali Osman'a (39) ve polise haber verdi. Sümeyye Cinkılıç'ın kayıp olduğunu ve fidye isteyen notu bulan polis, akşam 21.30 sıralarına kadar çevre çöp konteynırlarının çevresinde Sümeyye'yi aramaya başladı. Polis, Sümeyye'nin boynu kesilmiş halde çuval içerisine konulan cansız bedenini evlerinin yaklaşık 150 metre yakının da bulunan çöplüğün yanında buldu. Sümeyye'nin çuval içerisindeki cansız bedeni, cenaze aracına bindirilerek otopsi yapılmak üzere Zonguldak Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

POLİS TAKİBE ALDI

Olayın ardından polis, mahallede ve çevrede geniş çaplı soruşturma başlattı. Polis Sümeyye'nin fotoğraflarına ve fidyenin yazıldığı nota da el koydu. Ayrıca ifadelerini almak üzere Sümeyye'nin çok sayıda yakınını ve komşusunu gözaltına alındı.