BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Malikinin gelişinde komedi

Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin Ankara'ya gelişinde araç krizi yaşandı. İşte başkentte ilginç anlar.

Abone ol Konuk başbakanın Irak'tan gelen korumaları ve davetliler araçsız kaldı. Iraklı korumalar araç bulamayınca bir süre etrafa bakarak Maliki'yi takip için araç aradılar.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Bağdat'tan Irak hükümetine ait bir uçakla Ankara'ya geldi. Esenboğa Havalimanı'nda Türk yetkililer tarafından karşılanan Maliki, daha sonra Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilmek üzere havalimanı VIP'ten ayrıldı. Bu sırada Maliki'yi takip etmek için araç konvoyuna katılmak isteyen Iraklı korumalar, kendilerini götürecek bir araç bulamadılar. VIP salonunda etrafa bakınan korumaları Türk korumalar başka bir araca yönlendirdi. Söz konusu araca giden korumalar, otomobilin dolu olması üzerine bu sefer Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden yardım istediler. Bakanlık yetkililerin boş bir araç göstermesi üzerine Iraklı korumalar otomobile binerek konvoya katılmayı başardılar.

Konvoyun havalimanından ayrılması üzerine bu sefer de 18 Iraklı yetkili VIP salonunda araçsız kaldı. Daha sonra telsizle araç istenmesinin ardından konuk heyet, kendilerini Swiss Otel'e götürecek araçları beklemeye başladılar.