BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

İkinci Anayasa Mahkemesi

Kapatılan belde belediyelerin seçime girebileceği yönünde karar alan YSK, Başbakan Erdoğan'ı kızdırdı.

Abone ol Başbakan Erdoğan YSK'yı Meclis'in yetkilerini çiğnemekle eleştirdi.. Erdoğan YSK'yı ikinci Anayasa Mahkemesi rolüne soyunmakla suçladı.

YSK'nın nüfusu 2 binin altında olan ve kapatılmasına karar verilen belde belediyelere seçim yolunu açması Erdoğan'ı kızdırdı.

Gazetecilerin gündeme ilişkin soruları üzerine yaptığı açıklamalar.:

Bu belediyelerimizin tamamından bir tane mimar, mühendis bulamazsınız. Böyle sıkıntıların olduğu yerler.

800 civarında AK Partili belediyeler olduğu halde böyle bir karar aldık. Amacımız siyasi rant elde etmek değil. Kararı alan merci TBMM'dir, yasama organıdır.

Ve ben doğrusu yeni bir şey öğrendin şimdi Türkiye’de demek ki ikinci bir Anayasa Mahkemesi daha çıktı. Yani Anayasa Mahkemesi bir tane var Türkiye’de, ikinci bir Anayasa Mahkemesi yok.

Yasama organının aldığı, çıkardığı kanunların üzerinde tasarruf yetkisi olan sadece Anayasa Mahkemesidir. Doğrusu beni şaşırtan bir olay olmuştur

Türkiye’de bir yanlış anlaşılma var. Eğer kapıdaki tabela değişirse zannediliyor ki hizmet gelir. Hayır gelmez. Önemli olan oraya hizmeti verecek olan kurumdur.

Bu kurumun gücü var mı yok mu? Bu kurumun gücü yok. Yoksa oraya hizmet gitmez. Ama efendim burası belde, mahalle veya köy değil. Ya mahalle olur, hizmeti düzenli giderse daha mı iyi belde olur orası, çok ilkel bir şekilde kalırsa mı iyi? Bana göre öbürü daha iyi."

Arıtman'a tepki


Ülkede yaşayan herkes benim vatandaşımdır, canımdır ciğerimdir. Hiçbir ayrım yapamam. Ne olursa olsun bölgesel milliyetçilik asla yapamam, dinsel milliyetçilik asla yapamam. Hepsine karşı Ak Parti’nin anlayışı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çerçevesi altında kucaklamaktır ve birlik beraberlik içerisinde ülkemizin bütünlüğünü sağlayabilmektir. Bunun dışındaki yaklaşımları ayrımcı yaklaşımlar olarak görüyorum. Ve bu konuda siyasi partilerin de sivil toplum örgütlerinin de daha hassas olmalarını özellikle rica ediyorum