BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Amacımız ulaşımı yurdun her tarafına yaymak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası”nın tanıtım toplantısında amaçla...

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası”nın tanıtım toplantısında amaçlarının ulaşımı yurdun her tarafına yaymak olduğunu belirterek, “Kendi ülkenizde mükemmel ulaşım altyapısı yapabilirsiniz ama komşu olduğunuz ülkeden başlamak üzere başka ülkeler giden ulaşım ağlara aynı standardı sağlayamazsa burada amaca erişmiş olmayız” dedi.
Bakan Yıldırım, Kıyı Emniyeti Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen “11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası”nın tanıtım toplantısına katıldı. Burada konuşma yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 5-7 Eylül tarihleri arasında şuranın gerçekleştirileceğini belirterek, üç gün boyunca panellerin süreceğini ifade etti. Ayrıca Bakan Yıldırım, yurtiçi ve yurtdışından katılımların olacağı panelde panellerde karayolu, denizcilik, demiryolları, boru hatlarıyla taşıma, haberleşme, trafik güvenliği, Avrupa Birliği karayolu altyapısının gelişimi, 2020 ve sonrası için Birleşmiş Milletlerin 10 yıllık eylem planı gibi konuların ele alınacağını söyledi. Bakan Yıldırım amaçlarının ulaşımı yurdun her tarafına yaymak olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Hatta bölgesel anlamda ulaşım altyapısının kalitesini aynı standarda getirmek. Kendi ülkenizde mükemmel ulaşım altyapısı yapabilirsiniz ama komşu olduğunuz ülkeden başlamak üzere başka ülkeler giden ulaşım ağlara aynı standardı sağlayamazsa burada amaca erişmiş olmayız. Bunun için uluslar arası nitelikte şura topluyoruz. Bölge ülkelerini komşu ülkelerini, onların bağlantılı olduğu ülkeleri de özellikle bu şuraya davet ediyoruz ki, burada aynı kaliteyi, standardı emniyet faktörlerini ve aynı şekilde erişebilirliği sağlayalım.”
(İHA)