BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Mısır’a Gezi benzetmesi

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Mısır’da insanların öldürülmesini kınayarak, "Bu uygulamalar bize tanıdık geliyor. Bu uygulamalar Gezi...

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Mısır’da insanların öldürülmesini kınayarak, "Bu uygulamalar bize tanıdık geliyor. Bu uygulamalar Gezi Parkı’ndaki eziyetin biraz daha sertidir" dedi.
CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Ordu’da açıklamalarda bulundu.
İnce, yaptığı konuşmada, "Mısır’daki gösterileri hak olarak görenler Türkiye’deki gösterileri terör eylemi olarak gösteremez” diye konuştu.
Mısır’da, insanlara gaz bombası atılmasını, öldürülmesini, onlara kurşun sıkılmasını kınayan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu uygulamalar bize tanıdık geliyor. Bu uygulamalar Gezi Parkı’ndaki eziyetin biraz daha sertidir. Gezi Parkı’ndan biz bunları biliyoruz. Şafak vakti, insanların çadırlarının nasıl yakıldığını biliyoruz. Şiddet uygulandığını biliyoruz. Mısır’da cadı avı varmış. Türkiye’de cadı avı yok mu? Sabah vakti insanların evleri basılmıyor mu? Facebook ve Twitter üzerinden hesaplar kontrol edilmiyor mu?”

"BİZ BU ÜLKEDE BARIŞ OLSUN KARDEŞLİK OLSUN İSTİYORUZ"
Türkiye’nin adının konulamadığı bir süreçten geçtiğini belirten Muharrem İnce, sözlerine şöyle devam etti: “Biz, bu ülkede barış olsun, kardeşlik olsun istiyoruz. Silahlar sussun istiyoruz. Çözüme evet diyoruz.Türkiye bir süreçten geçiyor. Adını bile doğru düzgün koyamayan bir hükümet bir sürecin içinde Türkiye’yi bir yere sürüklüyor. Adı önce Kürt açılımıydı sonra demokratik açılım oldu, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi oldu, barış projesi oldu, çözüm projesi oldu. Adını bile doğru düzgün koyamadık. Çözüm olsun, barış olsun istiyoruz. Ancak ’çözülmeye hayır’ diyoruz. Açılımı saçılım haline getirdi bu hükümet. Hep birlikte şu soruyu sormamız lazım kendimize biz Kürt sorununu çözer miyiz? Evet biz kürt sorununu çözeriz ama biz Kürdistan sorununu çözemeyiz.”

“GENEL AF YOK, İNFAZ YASASINDA DEĞİŞİKLİK OLACAK”
Genel affın AK Parti’nin gündeminde olmadığını kaydeden Muharrem İnce, infaz yasasında değişiklik yapılacağını söyledi.
İnce, AK Parti’nin vatandaşları genel af yok söylemiyle kandırdığını ifade ederek şöyle konuştu: “Ayrıca, dün başbakanın yaptığı bir açıklama var. ‘Genel af kesinlikle gündemimizde yok’ diyor.Çünkü yapacakları genel af değil, infaz kanununda değişiklik yapacaklar. Milleti böyle kandırıyorlar. Genel af derlerse serbest kalanlar konuşabilecek. Bugün tutuklu olanlarda korkmadan konuşabilecek. İnfaz kanununda değişiklik yaptıklarında serbest bırakılsalar bile korkacaklar, tekrar içeri alınabiliriz diye. Şimdi diyor ki başbakan ‘Eylül’de olaylar olacak bedelini ödersiniz’ bu yapın demektir. Tahrik etmektir. Kadeş antlaşmasından beri Anadolu toprakları böyle bir yönetici görmedi. Kinden kamplaşmadan, çatışmadan medet uman biri bu. Toplumu bölen parçalayan yani bankalarımızı, okullarımızı, dershanelerimizi her şeyimizi ayırdık. Gönüllerimizi ayırdık. Başbakan ölülerimizi ayırdı. Reyhanlı’da 53 sünni vatandaşımız öldü diyor. Ne zamandan beri biz ölülerimizi sünni ve aleviler diye ayırıyoruz. Böyle bir başbakandan bu başbakandan bu memleketin kurtulması lazım. Türkiye’nin hiç böyle bir başbakanı olmamıştır. Türkiye’nin böyle bir yöneticisi olmamıştır. Türkiye’nin böyle bir yöneticisi olmamıştır.”
(İHA)