BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,95
ALTIN 2.506,99
HABER /  GÜNCEL

Altında komisyonsuz 12 taksit

Ekonomik durgunluk tüketiciye yarayacak. Sarraflar, komisyonsuz 12 ay taksitle altın satmaya başladı. Buna en çok damatlar sevindi.

Abone ol Ekonomik durgunluk nedeniyle satışların azalması ve özellikle kredi kartı kullanımının artması nedeniyle Konya'da bir sarraf, komisyonsuz 12 ay taksitle altın satmaya başladı.

Konya'da kurulu bir sarrafın mağazalar müdürü Fahri Altınok, satışları artırmak, sıcak para hareketini hızlandırmak amacıyla bir kampanya başlattıklarını anlattı.

Altınok, şunları kaydetti: ''Altında fantezi ürünlerde kredi kartına sıfır komisyonla 12 aya kadar taksit imkanı sunuyoruz. Bilezik, yüzük, künye, kolye ve düğün seti gibi 14 ve 22 ayar işçilikli ürünler fantezi grubuna giriyor. Özellikle kredi kartı kullanımının arttığı bir dönemde bu uygulamamız ilgi gördü. Birçok kişi altına 12 ay taksit yaptığımıza ve komisyon almadığımıza inanmıyor.''

DAMATLAR SEVİNDİ

Bu uygulamaya en çok damat adaylarının sevindiğini anlatan Altınok, ''Bugün damat adayları evlenirken 10 bin TL'yi gözden çıkarması gerekiyor. Bunun yarısından fazlasını, başta düğün setleri olmak üzere fantezi ürünler oluşturuyor. Bu bölüme beyaz eşya alır gibi 12 taksit yapılıyor. Faizsiz daha rahat ödeniyor'' dedi.