BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Gazze katliamına hukuki zırh

Gazze'yi yerle bir eden İsrail askerlerinin kılına helal gelmeyecek. İsrail yönetimi askerlerini koruma altına aldı.

Abone ol

Filistin Yönetimi Dışişleri Bakanı Riyad El Malki, İsrail'in Gazze saldırılarına katılan askerlerini hukuki olarak koruma altına alma kararını eleştirdi.

AB, Türkiye, Mısır, Ürdün ve Filistin dışişleri bakanlarının dün Brüksel'de yaptığı toplantının ardından açıklama yapan Malki, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılara katılan İsrail askerlerinin İsrail'de ve İsrail dışında tam bir hukuki koruma altında olacakları yolundaki İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in sözlerine tepki göstererek, bu kişiler için dokunulmazlığın söz konusu olmadığını kaydetti.

Filistinli Bakan, Olmert'in kararının, dünyadaki hükümetlerin ve insan hakları örgütlerinin Filistin halkının öldürülmesi ve yıkıma uğratılmasından sorumlu olan bütün İsrailli yetkililer hakkında hukuki girişimde bulunmasına engel olmayacağını söyledi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, geçen Salı günü, 22 gün süren saldırılarda 1300 kişinin öldüğü Filistin topraklarındaki BM binalarının bombalanmasından sorumlu olanlar hakkında hukuki tahkikat başlatılmasını istemişti.

İsrailli 8 insan hakları örgütü de ordunun Gazze'deki tavrıyla ilgili soruşturma başlatılmasını talep etmişti.