BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Altın takıda kiralama dönemi

Altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasından sonra evlenecek çiftlere kolaylık sağlamak için altında kiralama devri başlatıldı.

Abone ol

Sarraf Bülent Yıldırımtürk, takı alışverişleri sırasında yüksek tutan altın fiyatları nedeniyle sürekli tartışmalar yaşadığını, bundan dolayı aklına böyle bir fikir geldiğini ve altını kiralamaya başladığını söyledi.

Altın fiyatlarının son dönemde tarihin en yüksek seviyelerine ulaşması nedeniyle vatandaşın alım gücü düşünce sarraf Bülent Yıldırımtürk de altında kiralama devrini başlattı. İşyerinin üzerine 'Altında kiralama devri başladı' yazılı tabela asan Yıldırımtürk, evlenecek ancak bilezik alamayan çiftlere de kiralama yöntemiyle kolaylık sağlıyor.

Altın alacak gücü olmayanlar bu uygulama ile çıkış yolu buldu. Bir haftalığına altın kiralayarak düğün yapan aileler, cüzi bir ücret karşılığında altın alamadılar dedikodularından da kurtuluyor. Sarraf Bülent Yıldırımtürk, vatandaşın altın alacak gücü olmadığı için böyle bir yöntem başlattığını söyleyerek, "Evlenecek gençlerin aileleri, örneğin 10 bilezikle anlaşma sağlıyor ve sarrafa geliyor. Altın fiyatlarının da sürekli yükselmesi nedeniyle tahmin ettikleri fiyatın çok üzerinde bir rakamla karşılaşıyor. Bilezik sayısı 8 olsun teklifi yapılıyor. Kız tarafı kabul etmiyor. Bu kez kavga çıkıyor. Benim veya diğer meslektaşlarım işyerlerinde bu tür manzaralarla çok yaşanır oldu. Biz de ister istemez üzülüyoruz. Bu sorunu nasıl aşabiliriz diye düşünürken kiralama yolunu keşfettik. 10-15 bin liraya mal olacak bir düğün takısı bu yöntemle 300-400 liraya kiralanabiliyor. Bir de kredi kartına taksit yapınca hem bizim hem de vatandaşların işine geldi. Yeni evlenecek çiftler, işyerimize gelerek düğünde takacakları altınları kiralamaya başladı" dedi.