BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Altın Portakal’dan size özel

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali programı içinde yer alan “Ulusal Özel Gösterimler” bölümünde, 9 film izleyiciyle bulu...

Abone ol

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali programı içinde yer alan “Ulusal Özel Gösterimler” bölümünde, 9 film izleyiciyle buluşacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) iş birliğiyle 4-11 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali programı içinde yer alan “Ulusal Özel Gösterimler” bölümünde 9 filmin gösterimi yapılacak.
Genç ve deneyimli yönetmenleri bir araya getirecek bölümde yer alan filmlerin tamamının 2013 yapımı olduğu bildirildi. 4-11 Ekim tarihleri arasında “Ulusal Özel Gösterimler” programı içinde izleyiciyle buluşacak filmler şöyle açıklandı:
”Senaryosunu Süllü Veli Arpaç’ın Tayfun Tunga Yoylu ile paylaştığı, geçim derdi için çıkılan yolculukta ortaya çıkan iç dünya ve dış dünya çatışmasını konu edinen ilk uzun metraj filmi “Belik-The Braiding”, Gökhan Horzum’un senaryosunu yazıp yönettiği “Arkadaşlar Arasında-Among Friens’”, Atıl İnanç’ın çaresizlik, itaatkarlık ve cesaretin birlikte varoluş yöntemi oluşturduğu sistemi masaya yatıran filmi “Daire-Circle”, Faysal Soysal’ın senaryosuna da imza attığı kıskançlık, yüzleşme, vicdan yarası, yabancılaşma temalarını iç içe işlediği filmi “Üç Yol-Crossroad”, Serdar Bardakçı’nın tüm sahneleri Antalya’da çekilen ilk filmi “Her Şey Yolunda-All Right”, Serdar Gözelek’in gizli örgüt ilişkilerini anlattığı ilk filmi “İnanç Odası-Room of Faith”, Onur Ünlü’nün senaryosuna da imza attığı “Sen Aydınlatırsın Geceyi-Thou Gildst The Even”, Semir Aslanyürek’in senaryosunu da yazdığı İkinci Kıbrıs Çıkartması ve sağ -sol çekişmeleriyle çalkantılı bir dönem olan 70’lerin başlarında iki çocuğun Yılmaz Güney’e ulaşabilmek için Antakya’dan Adana’ya yolculuğunu anlatan son filmi “Lal-Mute”, Biket İlhan’ın izleyiciyi İkinci Dünya Savaşı atmosferine götüren, evden kaçıp okula giden genç kızın öyküsünden yola çıkarak Anadolu’da yeni bir eğitim seferberliğine göndermede bulunan son filmi “Yarım Kalan Mucize-The Miracle”.”
(İHA)