BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.504,85
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatları kritik toplantı öncesi düştü!

Altın bugünkü Fed toplantısından çıkacak sonuç beklenirken düşüşünü üç gündür sürdürüyor.

Abone ol

Altın bugünkü Fed toplantısından çıkacak sonuç beklenirken düşüşünü üç gündür sürdürüyor. Sert kış şartları geride kalırken yatırımcılar ABD ekonomisinde iyileşmeye işaret eden verilerin gelmesini bekliyor.

Haziran vadeli altının onsu 4,30 dolar düşüşle 1.292 dolara, Haziran vadeli gümüşün onsu ise 4 sentlik düşüşle 19,47 dolardan işlem görüyor.

Dün ABD tüketici güven endeksinin 2008 yılından bu yanaki en yüksek seviyesinde gelmesinin etkisi ile yatırımcıların borsalara yönelmesi sonucu altında düşüş ikinci gününde de devam etmişti.

Ekonomik veri cephesinde bu hafta açıklanacak ABD istihdam verisi öncesinde yatırımcılar ipuçları yakalamak için bugün açıklanacak ADP istihdam verisini takip edecek. Bunun haricinde ABD GSYH verisi de yatırımcıların radarında olacak. Büyüme rakamları kış aylarındaki verileri de içereceğinden düşüş bekleniyor. Beklentiler dördüncü çeyrekte yüzde 2,6 olan GSYH'nin yüzde 1'e gerilemesi yönünde.

Günün en önemli olayı ise Fed'den gelecek açıklama olacak.

Gluskin Sheff and Associates'tan Dave Rosenberg, Kitco News'e verdiği demeçte "Enflasyondan korunma aracı altın politika faizleri reel olarak negatif bölgede bulunduğunda iyi performans gösteriyor. Risk kaynağı olabilecek altın miktarı konusunda dikkatli olmak isteyeceksiniz ancak bir tampon olarak da bir miktar altına sahip olmak isteyeceksiniz." dedi.

Diğer yandan Temmuz vadeli platin 3,10 dolarlık düşüşle 1.428,30 dolardan, Haziran vadeli paladyum 3,60 dolarlık düşüşle 804,30 dolardan işlem görüyor.

Temmuz vadeli birinci sınıf bakır ise pek bir değişiklik göstermeyerek 3,07 dolar civarında seyrediyor.