BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.442,86
HABER /  GÜNCEL

Irak sandık başında

Irak’ta ülke çapında yapılan genel seçim, geniş güvenlik önlemleri eşliğinde sabah saatlerinde başladı. Genel seçim, Amerikan güçlerinin 201...

Abone ol

Irak’ta ülke çapında yapılan genel seçim, geniş güvenlik önlemleri eşliğinde sabah saatlerinde başladı. Genel seçim, Amerikan güçlerinin 2011’de ülkeden çekilmesinin ardından yapılan ilk seçim olma özelliğini taşıyor.
Ülke genelinde genel seçim için kurulan 8 binden fazla seçim merkezindeki 56 bin sandıkta 21 milyon seçmen oy verme işlemi için sandığa gitti. 9 binden fazla adayın parlamentodaki 328 koltuk için mücadele ettiği seçimlerde oy verme işlemi sabah saat 07.00’de başladı. Ülkeye barış ve huzur getireceği ümit edilen seçimlerde oy verme işlemi 18.00’e kadar sürecek.
Seçim merkezlerinde geniş güvenlik önlemleri alınırken bazı seçim merkezlerinin giriş ve çıkışlarına beton bloklar yerleştirildi.

SAAT 21.00’E KADAR ARAÇ YASAĞI
Polis ve askerin güvenliği birlikte sağladığı seçimler için birçok vilayette saat 21.00’e kadar araçların trafiğe çıkması yasak.
Irak’ta üçüncü dönemi için yarışan başbakan Nuri El Maliki oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, “Irak halkını seçim sandıklarına çağırıyorum. Dilerim ki bu olay ülke için büyük bir değişime sebep olur. Allah’ın izniyle başarılı bir seçim kutlayacağız. Bu seçimle terörizmi ve seçimin ertelenmesini isteyenleri yeneceğiz” dedi.
Öte yandan, Irak’ın kuzeyinde bulunan Kerkük yakınlarındaki bir kasabada bombalı saldırı düzenlendiği belirtildi. Olayda oy vermek için seçim merkezine giden 2 kadının hayatını kaybettiği ve beş askerin yaralandığı açıklandı.
(İHA)