BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Altın avcılarından katliam!

Brezilyalı altın avcıları, Yanomami kabilesine helikopterlerle saldırdı. Kabileden sadece 3 kişi hayatta kaldı.

Abone ol

Venezuela-Brezilya sınırında yol olmadığı için en yakın kasabadan 6 gün yürüme mesafesinde olan Yanomami kabilesi üyelerinin yaşadığı kampa, kaçak olarak maden arayan Brezilyalı altın avcıları, helikopterlerle saldırdı.

Katliam yapıldığı iddia edilen kampta yaşayan 80 kişinin sadece 3'ü hayatta kalabildi. Yerli halka sahip çıkmamakla suçlanan Venezuela ve Brezilya hükümeti, geçtiğimiz temmuz ayının başında gerçekleştirilen katliamdan sorumlu tutuluyor.

bir-avuc-altin-icin-katliam_61178_b.jpeg 

GEÇEN AY DA SALDIRIYA UĞRAMIŞLARDI

Yanonami yerlilerinin oluşturduğu Horonami Yanomami Örgütü'nden yapılan yazılı açıklamada Yanomami kabilesi üyelerine geçtiğimiz temmuz ayında Venezuela'nın güneyinde Brezilya sınırı yakınında düzenlenen saldırıda çok sayıda kişinin öldürüldüğü belirtildi.

DEVLET SİSTEMİNDE YOKLAR

Venezuela ve Brezilya sınırı boyunca yaşayan 14 bin nüfuslu bu yerli halk, ülke yönetiminden, vergilerden ve yardımlardan habersiz yaşıyor. Devlet sisteminin tamamen dışında yaşamaları, güvenlikleriyle ilgili problemleri de görünmez kılıyor.

Venezuela hükümeti, silahlı güçleri belirli dönemlerde Amazon ormanı derinliklerine gönderiyor ancak bu operasyonlarda esas amaç; kaçak madencilerin çalışmalarını engellemek.