BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Davutoğlu'ndan BM'ye tokat gibi sözler!

Esad yönetimi kendi halkını bombalıyor, mültecilerin yükü Türkiye'ye biniyor. İşte bu durum Davutoğlu'nu çok kızdırdı.

Abone ol
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) dönem başkanlığını yapan Fransa'nın daveti üzerine Suriyeli mülteciler ile ilgili toplantıya katıldı. Burada yaptığı konuşmada "Suriye'de dökülen kana son vermek için gerekli kararlılık gösterilememiştir" diyen Davutoğlu, Suriye'deki çatışmaların insani boyutuna dikkat çekti ve "acil eylem" çağrısı yaptı.
 
Dışişleri Bakanı Davutoğılu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde konuştu. Suriye'de yaşananlara dikkat çeken ve sert bir üslupla konsey üyelerini uyaran Davutoğlu, Esad yönetiminin kendi halkına uçaklarla saldırdığını söyledi. Davutoğlu şöyle konuştu:

"Konsey buradaki insanlık dramına bir son veremeyecek. Buradan sağlam bir karar tasarısı çıkmayacak. Burada temsil edilen tüm üyeler dışişleri bakanı düzeyinde değil. Suriye'de her şey gözümüzün önünde oluyor. Rejim halkına karşı uçaklar, ağır silahlar kullanıyor. Artık daha fazla ne kadar seyredeceğiz. Faaliyete geçmezsek biz de suça ortak olacağız. Vicdanımız bu duruma hareketsiz kalarak rahat edecek mi?" diye konuştu.

"YÜK TÜRKİYE'NİN SIRTINDA" 
 
BM ve Arap Birliği’nin eski Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan göreve başladığında 10 bin Suriyeli mültecinin bulunduğunu ve durmaksızın gelen mültecilerin masrafını Türkiye’nin tek başına karşılayamayacağını belirten Davutoğlu, “Mültecileri ağırlamanın bedeli 300 milyon doları aştı. BM, bölgedeki kampları ziyaret etmeli. Kaçan Suriyelilere uluslararası yardım için adım atılması gerek” dedi.
 
BM Güvenlik Konseyi toplantısına konseyin daimi üyelerinden sadece İngiltere ve Fransa katılırken ABD, Çin ve Rusya temsilci göndermedi.