BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Çiçek, kötü gidişatı gördü

AK Parti’li Ensarioğlu: Sayın Çiçek kötü gidişatı gördü. Öngörülü hareket ettiğini düşünüyorum

Abone ol

Ankara’da üç gündür tartışma yaratan TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in teröre karşı Milli Mutabakat Metni, Meclis’teki dört siyasi parti tarafından da rağbet görmedi. CHP, MHP ve BDP, girişimi samimi bulmadı, hükümet kanadı ise “muhtıra” benzetmesi yaparak Çiçek’e sahip çıkmadı. Başbakan Erdoğan’ın da önceki gece “önce partilerle paylaşmalıydı” diyerek tepki gösterdiği Çiçek’e destek AKP’nin Kürt vekillerinden Galip Ensarioğlu’ndan geldi.

İÇERİK DEĞİL ÇAĞRI ÖNEMSENMELİ

Taraf ’a konuşan AKP Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu, şunları söyledi: “Meclis Başkanı olarak Kürt sorununun çıkmaza girdiği, şiddetin arttığını, siyasetçilerin parti çıkarı gözeterek çözümü tıkadığını görerek kendince bağımsız bir şekilde sorumluluk hissedip çağrıda bulunmuş. Bu çağrı partilere, STK’lara ve toplumun tüm kesiminedir. Bu çağrının bir ihtiyaç olması ve sorumluluk gereği olarak bu meseleyi partilerüstü ele alınmasını istemesi ve diyalogun gerekliliğini ifade etmesi önemlidir. Maddelerin içeriği bir yana. Kimine katılırsınız veya katılmazsınız. Her siyasi parti kendine göre katılıp katılmayacağı şeyler olabilir. Benim de katılmadığım maddeler var. Ama önemli olan niçin buna ihtiyaç duyulduğu ve çağrının gerekliliğidir.”

SORUN VARSA ELEŞTİRİ NİYE

Çiçek’e yapılan eleştirilere anlam veremediğini belirten Ensarioğlu, “Bu girişimi eleştirmek, kökten reddetmek çok anlamsız. Bu sorun var mıdır, vardır. Çözülmesi gerekiyor mu, gerekiyor. Çözüm için toplumsal bir mutabakata ihtiyaç var mıdır, vardır. O zaman bu eleştiriler niye?” dedi.

Şemdinli’deki PKK saldırıları, Antep’teki bombalı katliam sonrası oluşan siyasi atmosfer ve BDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmak istenmesine dikkat çeken Ensarioğlu, “Sayın Çiçek, aynı zamanda yeni Anayasa sürecinin öncülüğünü de yürütüyor. Kötü gidişatı gördü. Öngörülü davranıp hareket ettiğini düşünüyorum” diye konuştu.