BIST 10.793
DOLAR 32,23
EURO 34,87
ALTIN 2.416,03
HABER /  GÜNCEL

Altaylı, üç yıl sonra cevap verdi

Fatih Atlaylı, Cem Uzan'la iligili üç sene önce yazdığı yazıdan dolayı bazı medyacılar tarafından 'tetikçi' olarak adlandırılmış. Altaylı, tüm bunlara üç sene sonra cevap

Abone ol

Üç sene önce Uzanlar'la ilgili yazdığı yazıdan dolayı bazı gazeteciler tarafından tetikçilikle adlandırılan Fatih Altaylı, yazdıkları doğrulanınca tüm bu eleştirilere üç yıl sonra "Daha önceleri neredeydiniz?" başlıklı yazısıyla cevap verdi.


BERKE Barajı’ndan dolayı Uzanlar’a dava açıldı.

Gerekçe fiyatları şişirmek.

Haberi görünce güldüm.

Benim yaklaşık 3 yıl önce yazdığım bir konu.

Berke Barajı’nda hem devletin, hem ÇEAŞ’ın küçük ortaklarının nasıl ‘dolandırıldığını’ yazdım.

Taş çatlasa 500 milyon dolara bitirilecek iş, İtalyan müteahhidin elinden zorla alınıp Uzanlar’ın inşaat şirketine verilmiş, faturalar şişirile şişirile 1 milyar doların üzerinde mal edilmişti.

Uzanlar halka açık bir şirketin parasını, tamamı kendilerina ait bir şirkete aktarmışlardı. Bu arada ‘kredi ve finansman’ oyunlarıyla devlet vergi kaybına uğramış, Uzanlar’ın yurtdışındaki ‘off shore’ bankalarına para aktarılmıştı.

Yani ‘normal aklın’ düşünemeyeceği her türlü ‘fırıldak’ çevrilmişti.

Ben bunları üç yıl kadar önce yazdım.

Yani Uzanlar Türkiye’de ‘krallık’ sürerken, anlı şanlı gazeteciler ‘milyonlarca doları’ cebe atıp bunların gazetelerine, televizyonlarına ‘koşarken’... (Bazılarının paralarını alamadıklarını ve şimdi bu paraları TMSF’den almak için dava açtıklarını öğreniyoruz.)

O günlerde ben bunları yazarken, milyon dolarları ‘lüpletenlere’ bir şey demeyenler bana ‘Tetikçi’ yakıştırması yapıyorlardı.

Ama Allah büyük.

İşte her şey ‘kabak’ gibi ortaya çıkıyor.

Ne yazdıysak doğru.

Ama işin komiği, bu davalar o günlerde ben bunları yazarken açılmadı.

O günlerde kimse kılını kıpırdatmadı.

Şimdi peş peşe davalar açılıyor.

‘Aslan yürekli cengaver’ yazarlar da Uzanlar hakkında yazıp duruyorlar.

Bana ise hálá ‘Tetikçi’ diyorlar.

Bu kez de Karamehmet için yazdıklarımdan dolayı.

Ama merak etmeyin, yakında onun hakkında da davalar açılmaya ve ‘aslan yürekli gazeteciler’ onun hakkında da yazı yazmaya başlarlar.

Hatta bazıları başladı bile.