BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.402,55
HABER /  GÜNCEL

Altaylı, şiddetin sorumlusunu buldu

Hürriyet yazarı Fatih Altaylı, Türkiye'de çocuklar arasında yaşanan şiddete dikkat çekiyor. Altaylı, şiddet olaylarına televizyon programlarının da etkisi olduğunu söylüyor

Abone ol

Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Altaylı, çocuklar arasında yaşanan şiddet olaylarını 'Baban zenginse Selim’sin, değilse Çakır' başlıklı yazısıyla değerlendiriyor.

Altaylı, çocuklar arasında gün geçtikçe artan şiddet olaylarında televizyon programlarının da büyük etkisi olduğunu belirtirken, yaşadığı bir olaydan da örnek veriyor.

Baban zenginse Selim’sin, değilse Çakır

Aktüel Dergisi’nin bu haftaki kapak konusunu görünce ‘Çok önemli bir meseleye eğilmişler’ dedim ve bu konuda yazmaya karar verdim. Klavyenin başına oturmuştum ki, iki haber geldi. 16 yaşında bir kız 8 yaşındaki kuzenini fidye için kaçırıp öldürmüştü. İki erkek öğrenci de kız arkadaşlarını kaçırmıştı. Aktüel’in kapak konusu da şiddete yönelen çocuklardı. Türkiye’de çocuklar arasındaki şiddet giderek artıyor. Kardeşinin kalbine bıçağı saplayan çocuk, okulda beyzbol sopalarıyla dövülen öğrenci, okul basan, silah çeken çocuklar.

Gün geçmiyor ki, böyle bir olay patlamasın. Aynen cinsel suçlardaki artış gibi, bunda da televizyonların rolü büyük. Çünkü Türkiye’de televizyonlarda şiddete, mafyaya övgüler düzülüyor. Geçenlerde İstanbul’un kenar semtlerinden birinde sabah saatlerinde yolumu kaybettim.

Yoldaki bir gençten yardım istedim. Tek omuz düşük, bitirim ağzıyla yolu tarif etti. Ben gülünce ‘Ne oldu abi’ dedi. Ben de yolu tarif ediş biçimine güldüğümü söyleyince ‘Haklısın ya. Kusura bakma dün akşam Kurtlar Vadisi’ni çok kaçırmışım’ dedi.

O an güldüm ama bu bir gerçeğin itirafıydı. Bakın bugün Türkiye’nin televizyon idolleri kim. Kurtlar Vadisi’nin tiplemeleri. Hepsi mafya, hepsi çakal, hepsi bitirim. Ve gençler ona özeniyor. Çocuklara model kişilik olarak bunlar gösteriliyor. Babadan kalma paran varsa Bir İstanbul Masalı’ndaki Selim Arhan olabilirsin, babadan kalma paran yoksa Çakır.

Sonuçta çoğunluk Çakır, çoğunluk bitirim.

Sonra okulda şiddet.

Neden acaba!

Yazı: Fatih Altaylı

Kaynak: www.hurriyetim.com.tr