BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Altan Tan'ın adaylığı kesinleşti hangi il ve partiden?

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekiliyken, 24 Haziran'da yapılacak genel seçim için Saadet Partisi'nden (SP) İstanbul milletvekili adayı gösterilen Altan Tan'ın kardeşi Alaaddin Tan da SP'den Diyarbakır milletvekili adayı gösterildi.

Abone ol

Muhafazakar kimliğiyle bilinen HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın Saadet Partisi'nden aday olabileceğini SP Lideri Temel Karamollaoğlu gündeme getirmişti. Haber gündeme bomba gibi düşerken Tan'ın Saadet Partisi’nden milletvekili adaylığı kesinleşti.

HDP'den bugün istifa ederek, SP İstanbul 3'üncü bölge 1'inci sıra milletvekili adayı olan Altan Tan'ın kardeşi Alaadin Tan da SP'den Diyarbakır 4'üncü sıra milletvekili adayı oldu. SP tarafından Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunulan listede, Diyarbakır 1'inci sıra milletvekili adayı ise Anavatan Partisi (ANAP) ve Refah Partisi eski milletvekili Seyit Haşim Haşimi oldu. SP Batman'dan da AK Parti eski milletvekili Faris Özdemir'i 1'inci sıradan milletvekili adayı gösterdi.

HDP'DAN ADAY OLMAMIŞTI: Altan Tan, 24 Haziran’da yapılacak seçimler için HDP’ye milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunmamıştı. Tan, aday olmamasına gerekçe olarak, ‘solun Kürt siyasal hareketi içerisindeki etkisini’ ve ‘HDP’nin HÜDA PAR’la ittifak yapmamasını’ göstermişti.

Flaş iddia! Saadet'ten vekil olmak için HDP'den istifa ediyor...