BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Alparslan Arslan delilikten vazgeçmiyor

Danıştay saldırganı ve Ergenekon sanığı Alparslan Arslan, 'deli raporu' ısrarını sürdürüyor.

Abone ol

Geçtiğimiz hafta ikinci kez Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen Arslan hakkında, yine 'hastalık taklidi yapıyor' raporu verildi. Alınan bilgilere göre, Arslan, hastanenin Adli Psikiyatri Bölümü'nde bir hafta gözlemlendi. Kamerayla izlenen, test ve tahlillerden geçirilen Arslan için verilen karar yine geçmiştekilerle aynı oldu: "Kendini hasta gibi göstermeye (simülasyon) çalışıyor." Arslan, hastanedeki işlemlerin ardından Silivri Cezaevi'ne gönderildi. 2009'un Ağustos ve Eylül aylarında üç hafta boyunca Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde kalan Arslan'ın 'kendini hasta gibi göstermeye çalıştığı' tespit edilmişti.

En son 2009'un Ağustos ve Eylül aylarında üç hafta boyunca Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde kalan Arslan'ın 'kendini hasta gibi göstermeye çalıştığı' tespit edilmişti. Arslan, geçtiğimiz günlerde tekrar aynı yolu denedi. Cezaevinde garip davranışlar sergileyen Arslan, Bakırköy'e sevk edildi. Burada Adli Psikiyatri Bölümü'nde kalan Arslan için geçmişte verilen kararlara rağmen yine derinlemesine psikiyatrik inceleme yapıldı. Hareketleri kamerayla çekilen, psikiyatri uzmanları tarafından karşılıklı konuşulan ve çeşitli test-tahliller yapılan Arslan'ın olaylara verdiği tepkiler ölçüldü ve çeşitli sorular yöneltildi. Bütün bu incelemelerden sonra toplanan doktorlar Arslan'ın yine numara yaptığını belirledi. Cezaevine geri gönderilmesine karar verdi.

Köpek taklidi bile yapmıştı

Alparslan Arslan ilk olarak geçtiğimiz yıl Ankara Numune Hastanesi'nden benzer bir rapor almıştı. Oradaki tespitlerde Arslan'ın, düşünce içeriğinde, yapısında herhangi bir bozukluk düşünülmediği ve kendini olduğundan kötü gösterme eğiliminde olduğu saptandı. Hastane hasta hakkında kesin kanaat oluşturulabilmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde sevk edilmesine karar verdi. 2009'un Ağustos ayında Bakırköy'e yönlendirilen Arslan için 3 haftalık bir inceleme süreci başladı. Her anı kameraya alınan Arslan'ın 'deli' raporu almak için yapmadığını bırakmadığı ortaya çıktı. 6 doktorun oybirliğiyle verdiği 3 sayfalık raporda Arslan'ın hastanede kaldığı 12 gün boyunca 'köpek gibi havladığı, başörtüsüz sağlık görevlisi istemediği hatta kameraların önünde odanın ortasına pislediği' aktarılmıştı. Raporda, "Kişinin, görüşme sırasında tutumu, davranışları, mimikleri, görüşme odasına girerken ve çıkarken sergilediği davranışlar, aşırı abartılı ve teatral özellikler taşımaktaydı. Psikiyatrik tedavi düzenlenmedi. Tutum ve davranışlarıyla hekimi yanıltma çalışması olarak similasyon (temaruz) tanısıyla değerlendirildi. Kişide halen tedaviyi gerektiren bir psikiyatrik hastalık bulgusu saptanmadı. Tıbbî kanaatini bildirir sağlık kurulu raporu verildi." ifadeleri kullanılmıştı.