BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.445,81
HABER /  GÜNCEL

Alonso: Aracımızı geliştirmeliyiz

Malezya yarışından sürpriz bir zaferle çıkan İspanyol sürücü zaferin Ferrari'nin aracı geliştirmesi gerektiği gerçeğini gölgelememesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Formula 1'de Malezya Grand Prix'ini zaferle bitiren Ferrari sürücüsü Fernando Alonso birinciliğin ''aracı geliştirme kararlılığını''nı değiştirmemesi gerektiğini söyledi.

Kuru pistlerde şampiyonlukta iddialı rakiplerle mücadelede zorlanan Ferrari'nin sürücüsü Alonso Malezya'daki yarışta şiddetli yağış nedeniyle durdurulan yarışın yeniden başlamasıyla öne geçip birinciliğini yarış boyunca korumayı başardı.

Sauber sürücüsü Sergio Perez ise, özellikle pistin kurumaya başlamasının ardından farkı kapatırken son turlara kadar birinciliği zorladı.

Ancak bitime kısa bir süre kala takımdan gelen risk almaması uyarısı ve ardından da pistten çıkıp zaman kaybedince ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Üçüncülüğü elde eden McLaren'den Lewis Hamilton'u Red Bull'dan Mark Webber ve Lotus sürücüsü Kimi Raikkonen izledi.

Kariyerinin 28. zaferini elde eden Alonso, tüm zamanların en çok yarış kazanan sürücüler listesinde Jackie Stewart'ın önüne geçti. Alonso, Michael Schumacher, Alain Prost, Ayrton Senna ve Nigel Mansell'in ise gerisinde.

İspanyol sürücü, elde ettikleri birincilik nedeniyle mutlu olduklarını kaydederken, araç konusunda istedikleri noktada olmadıklarını, geliştirmek istediklerini vurguladı.

Perez'in performansı da dikkatlerin Ferrari'ye yönelmesine neden oldu. Meksikalı sürücünün Felipe Massa'nın yerine Ferrari'ye geçebileceği söylentileri yoğunlaşmış durumda.

Ancak Perez, iddiaların doğru olmadığını açıkladı.