BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Almanya'nın başkenti Berlin'de dehşet! Bir araç kalabalığa daldı: 1 ölü, 30 yaralı

ALMANYA'nın başkenti, Berlin'in batısında bir araç kalabalığa daldı. Olayda bir kişi öldü, 30 kişi yaralandı. Polis, aracın sürücüsü olduğu düşünülen bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Abone ol

Almanya'nın başkenti Berlin'in batısındaki bir caddede bir otomobil kalabalığın üzerine sürdü.  Olayda bir kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. 

Olay, 2016 yılında Berlin'deki Noel pazarına düzenlenen ve 11 kişinin hayatını kaybettiği saldırının gerçekleştiği ana alışveriş bölgesi Breitscheidplatz yakınlarındaki Rankestrasse'de gerçekleşti.

Sürücü hakkında daha fazla detay açıklanmazken, olay yerine ait olduğu söylenen bir görüntüde, yıkılan sandalye ve masa yığınlarını görüldü.


Olayın nedeni henüz bilinmiyor
Alman polisi, zanlının erkek olduğunu ve şu anda gözaltında olduğunu doğruladı. Olayın kasıtlı bir saldırı ya da trafik kazası olup olmadığı henüz bilinmiyor. Alman polisi zanlının erkek olduğunu doğruladı. Tages Spiegel'e açıklama yapan polis sözcüsü,  "Bunun kasıtlı mı yoksa trafik kazası mı olduğunu henüz bilmiyoruz. Sürücüyü gözaltına aldık ve konuyu açıklığa kavuşturacağız” dedi.