BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.442,08
HABER /  DÜNYA

Almanya'da yangın: 8 Türk öldü

Almanya'nın Stuttgart yakınlarında bir apartmanda yangın meydana geldi. Yangında Soykan ailesinden 8 kişi hayatını kaybetti

Abone ol

Almanya'nın Backnang kentinde çıkan yangında ölen 8 kişinin Türk olduğu bildirildi.

Başkonsolos Türker Arı; Soykan ailesinden anne ve 7 kardeşin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Stuttgart yakınlarında bulunan Backnang kentindeki apartmanda çıkan yangında anne ve yedi çocuğunun öldüğünü belirtti. Ayrıca yangın nedeninin elektrik kontağı ya da gaz kaçağı olduğu iddia ediliyor.

Dün gece çıkan yangının çıkış nedeni araştırılırken, 3 kişinin de tedavi altına alındığı açıklandı.

GERÇEK NEDEN AÇIĞA KAVUŞTURULMALI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya'daki yangının çıkış nedeni, yetkililerin yaptıkları ve yapacakları çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, Almanya'dan, yangının gerçek nedeninin hiç bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturmasını ve kamuoyuna açıklamasını beklediklerini bildirdi.

Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, Almanya'da 7 Türk vatandaşının öldüğü yangınla ilgili duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Almanya Backnang'ta bir evde çıkan yangında 7 kişinin vefatının herkesi üzdüğünü belirten Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

''Almanya'daki yangın hadisesinin çıkış nedeni, yetkililerin yaptıkları ve yapacakları çalışmaları yakından takip ediyoruz. Almanya'dan, yangının gerçek nedeninin hiç bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturmasını ve kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz.''

yanginnn.jpg