BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.503,92
HABER /  DÜNYA

Almanyada Türk dizisine ödül

Avrupa'nın önde gelen medya ödüllerinden CIVIS Avrupa ve Almanya Medya Uyum Ödülleri sahiplerini buldu.

Abone ol

Avrupa'nın önde gelen medya ödüllerinden CIVIS Avrupa ve Almanya Medya Uyum Ödülleri, Berlin'de düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen ödül törenine, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Almanya hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, Avrupa Parlamentosu Başkanı Hans-Gert Pöttering ve Berlin Eyaleti Göç ve Uyum Sorumlusu Günter Piening de katıldı.

Almanya'da büyük beğeniyle izlenen “Yeni başlayanlar için Türkçe” dizisi, eğlendirici, esprili ve aynı zamanda düşündürücü olduğu gerekçesiyle CIVIS Almanya Medya Uyum Ödülü'ne layık görüldü.

Ödülü yapımcı Alban Rehnitz, rejisör Edzard Onneken ve Alman oyuncu Josefine Preuss aldı. Dizinin diğer yapımcısı Bora Dağtekin, ödül törenine katılmadı.

Dizide, 16 yaşındaki kızı Lena ile yaşayan bir Alman kadının, çocuk sahibi Türk kökenli bir polisle evlenerek birarada yaşamaları konu ediliyor.

Ailesi Türkiye'den gelen bir genç kızın Berlin'deki yaşamı anlatılan bir radyo programı da, 6 dakikanın altında kısa süreli programlar dalında CIVIS Avrupa Radyo Ödülü'ne layık görüldü.

Ödül törenine, Almanya'da büyük yankı uyandıran ve CIVIS ödülüne aday gösterilen “Wut” (Öfke) adlı filmin başrol oyuncusu Oktay Özdemir ve yönetmeni Zülfü Aladağ da katıldı.