BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.430,29
HABER /  EKONOMİ

Almanya'da sanayi üretimi % 0,4 arttı

Avrupa'nın en büyük ekonomisinin yıla güçlü bir başlangıç yaptığı görüşünü daha da güçlendirdi.

Abone ol

Almanya istatistik ofisinin açıkladığı verilere göre ülkede sanayi üretiminin Şubat ayında beklenenden hızlı artması, Avrupa'nın en büyük ekonomisinin yıla güçlü bir başlangıç yaptığı görüşünü daha da güçlendirdi.

Wall Street Journal Türkiye'nin haberine göre, Ekonomistlerin beklentisi yüzde 0,2'lik aylık artış iken sanayi üretimi Şubat ayında yüzde 0,4 yükseldi. Ocak verisi ise hafif şekilde yüzde 0,8'den yüzde 0,7'ye revize edildi. Yıllık bazda ise sanayi üretimi Şubat ayında yüzde 4,8 artmış oldu.

Newedge'den ekonomist Annalisa Piazza geçtiği bir araştırma notunda, "Bazı jeopolitik belirsizlikler olmasına ve euronun güçlü seyrini sürdürmesine rağmen Almanya'da sanayi üretimi ilk çeyrekte gücünü korudu" ifadelerine yer verdi.

Almanya istatistik ofisinin Cuma günü açıkladığı veriler imalat siparişlerinin de beklenmedik şekilde güçlü olduğunu göstermişti. Verilere göre toplam imalat siparişleri Şubat ayında yüzde 0,6 arttı. The Wall Street Journal'ın anketine katılan ekonomistler ise herhangi bir değişim beklemiyordu.