BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,75
ALTIN 2.423,46
HABER /  DÜNYA

Almanyada Merkel yine önde

Almanya sandık başına gitti heyecanı Türkiye'ye kadar yansıdı. Seçimlerin ilk galibi yine Merkel oldu.

Abone ol

Alman Büyükelçisi Cuntz ülkesindeki seçimleri Ankara’daki yabancı diplomat meslektaşları politikacılar, Alman vatandaşları ve gazetecilerle birlikte verdiği bir partiyle kutluyor.

Alman Büyükelçiliği’ndeki partinin saati seçim sonuçlarına göre ayarlanmış durumda. Almanya’dan seçimlere ilişkin ilk resmi sonuçların saat sekizden itibaren alınması bekleniyor. Ancak sandık başı anketlerinden ilk sonuçlar büyükelçiliğe gelmeye başlamış durumda.

Büyükelçilikteki partide de seçim sonuçlarına ilişkin küçük bir tahmin oyunu oynanıyor.

Davetlilerin hepsine seçimde partilerin kaç oy alacağını tahmin etmeleri için küçük kartlar dağıtılmış durumda. Seçim sonuçlarını doğru tahmin edenlere hediyeler verilecek.

Sonuçlar Almanya’dan yapılan canlı bağlantıyla, kurulan dev ekrana iletiliyor.

Almanya Büyükelçisi partinin başında yaptığı konuşmada Türkiye’nin de seçim kampanyalarında önemli rol oynadığını, üstelik Alman vatandaşlığı kazanmış yaklaşık 700 bin Türk seçmenin de bu demokratik sürece katkıda bulundu.

Sandık başı anketlerinden alınan ilk sonuçlara göre ise Merkel’in partisi Hristiyan Demokratlar yüzde 33.5, Sosyal Demokratlar yüzde 22.5, Liberaller ise yüzde 17 oranında oy almış görünüyorlar.