BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.425,04
HABER /  DÜNYA

Filipinler İstanbuldan beter oldu

Filipinler sadece birkaç dakika içerisinde sele teslim oldu. Ülkede sel yangını nedeniyle 83 kişi öldü!

Abone ol

Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler, tropikal fırtına ve şiddetli yağışlara teslim oldu. Ülkede sel baskınları nedeniyle 83'ten fazla ölü var.

Filipinler hükümetinden yapılan açıklamada, sellerde ölen ve kaybolanların sayısının 106 olduğunu açıkladı.

Ülkede son 40 yıldan beri görülen en büyük sel felaketi olduğu ve 330 bin kişinin evini terk etmek zorunda kaldığı, bunlardan 60 bininin okul ve kiliselere yerleştirildiği belirtiliyor.

Savunma Bakanı Gilbert Teodoro, Filipinler'in kuzey kesimini etkisi altına alan Ketsana tropik fırtınasının Filipinler'in bir ayda alacağı yağıştan daha fazla miktardaki yağışı sadece 12 saatte bölgeye bıraktığını belirtti.

Hava şartlarının bugün düzelmesinin ardından kurtarma çalışmalarına hız verildiğini kaydeden Teodoro, başkent Manila ile fırtınanın etkilediği 25 kentin, yetkililerin acil durumlar için ayrılmış fonları yardım ve kurtarma çalışmalarında kullanmalarına olanak sağlanması için afet bölgesi ilan edildiğini söyledi.

Ketsana tropikal fırtınası nedeniyle bazı kasabalarının tamamının su altında kaldığı, toprak kaymaları meydana geldiği, Manila havaalanının saatler boyunca uçuşlara kapatıldığı Filipinler'de kurtarma çalışmalarının asker, polis ve sivil gönüllülerce sürdürüldüğü bildirildi.