BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,09
ALTIN 2.502,97
HABER /  GÜNCEL

Uşakta okul çöktü 1 işçi yaralandı

Uşak'ta depreme karşı güçlendirme çalışması yapılan okulda meydana gelen göçüktü 1 işçi yaralandı.

Abone ol

Uşak'ta depreme karşqı güçlendirme çalışması yapılan Anadolu Lisesi'nde kayan toprağın altında kalan işçilerden Osman Altınkaya öldü, Mesut Onay yaralandı.

Kentin Kurtuluş Mahallesi, Özkaraman Caddesi'ndeki Orhan Dengiz Anadolu Lisesi'nin güçlendirme çalışmaları sırasında binanın rutubet alan bodrum katının su yalıtımı için dış cephe duvarının yanına kazılan 2 metrelik çukurda, bugün saat 11.30 sıralarında göçük meydana geldi. Çukurdaki işçilerden 40 yaşındaki Osman Altınkaya ile 25 yaşındaki Mesut Onay toprak altında kaldı. Diğer işçiler tarafından toprak altından çıkartılan Mesut Onay, Uşak Devlet Hastanasi'ne kaldırıldı. Onay'ın sağlık durumunu iyi olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. İşçiler daha sonra itfaiye ekipleriyle birlikte toprak altındaki Osman Altınkaya'yı çıkarmak için çalışmalarına devam etti. Yaklaşık yarım saatlik bir çalışma sonucu Altınkaya'nın cesedine ulaşıldı.

Olayı haber alarak gelen işçilerin yakınları sinir krizi geçirdi. Altınkaya'nın cesedi otopsi için ambulansla Uşak Devlet Hastanasi Morgu'na kaldırıldı.

Okulun güçlendirme ihalesini alan Aslan Akbulat'a ait Akbulut Proje İnşaat Şirketi çalışanı olan işçilerin, baret takmadıkları ve iş güvenliğine yönelik önlem almadıkları belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.