BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Almanya'da ırkçılara tokat gibi cevap

Almanya'da Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Hamm kentinde yürümek isteyen ayrımcı parti üyelerine, halk meydanı boş bırakmadı.

Abone ol

Türklere ve Müslümanlara karşı ayrımcı politikaları savunanların camiye yürümek istemesini, halk cami avlusunda toplanarak önledi.

Önce Heessen pazar yerinde biraraya gelen ırkçılık karşıtları, daha sonra yürüyüşe geçerek Yunus Emre Cami'sine geldi. Pazar yerinde halka hitap eden SPD Federal Milletvekili ve İçişleri Sözcüsü Dieter Wiefelspütz, ne Hamm'da ne de başka bir yerde ırkçıların Almanya'da farklı din ve kültürlerin uyumlu birlikteliğini bozamayacağını buna asla müsade etmeyeceklerini söyledi.

MADENLERİ KURTARIRKEN NEREDEYDİNİZ?

Yunus Emre Cami önünde yapılan gösteride proNRW'ye Alman Milli Marşı'ndaki "Birlik ve kardeşlik" vurgusunu hatırlatan Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann ise, Almanya'nın ayrımcılığa değil, birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu söyledi. proNRW'yi din ve ırk ayrımcılığı üzerine politikaları nedeniyle eleştiren Petermann, "Türkler, İtalyanlar, Polanyalılar ve diğerleri madenlerde zor şartlarda çalışırken neredeydiniz? Yer altında herkese ihtiyaç vardı, herkes eşitti. Ne ırka ne dine bakılıyordu. Geçmişte olduğu gibi bugün de göçmenlere ihtiyacımız var. Bu unutulmamalı" dedi.

ÜÇ BEŞ IRKÇIYA PABUÇ BIRAKMAYIZ

Hamm'da değişik din ve kökene sahip insanların barış ve huzur içerisinde yaşadığına dikkati çeken Petermann,"Hamm renklidir, renkli de kalacak. Nasıl kilise, havra ve sinagoglar Hamm'a ait ise, camiler de bu kente aittir ve bizim bir parçamızdır. Bu bugün de böyledir, gelecekte de böyle kalacaktır. Huzurumuzun ve çocuklarımızın geleceğinin bozulmasına müsaade etmeyiz. Hele hele üç-beş ırkçıya asla pabuç bırakmayız" diye konuştu.

13 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Hamm'dan milletvekili adayı olan tüm siyasi parti adaylarının da katılarak destek verdiği toplantıda, konuşmaların ardından Hamm'ın renkli yapısına vurgu yapmak amacıyla gökyüzüne rengarenk balonlar bırakıldı.