BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Almanya İncirlik'ten çekiliyor yeni açıklama geldi

Almanya Bakanlar Kurulu, Alman askerlerinin İncirlik Hava Üssü’nden çekilmesine karar verdi.

Abone ol

Almanya kabinesi İncirlik'ten çekilme planını onayladı. Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’in Alman askeri birliğini İncirlik’ten çekme planı Bakanlar Kurulu'nda kabul edildi.

Alman askerlerinin Federal Meclis kararıyla İncirlik'e gönderilmiş olmasına rağmen kararda üs ismi geçmediğinden son kararın parlamento değil hükümet tarafından alınmasının yeterli olacağı belirtilmekteydi. Ancak hükümetin Alman silahlı kuvvetlerinin ‘parlamento ordusu' olması nedeniyle parlamentoyu karara ortak etmesi de ihtimal dâhilinde bulunuyor.

Federal Meclis'in silahlı kuvvetler raportörü Hans-Peter Bartels, karar öncesi yaptığı açıklamada, İncirlik ile ilgili kararın parlamentonun yetkilerini ilgilendirmesi bakımından karara milletvekillerinin de katılması gerektiğini söyledi. Alman Yeşiller Partisi'nin meclis grup başkanı Anton Hofreiter ve Sol Parti grup başkanı Dietmar Bartsch da gazetelere verdikleri demeçte son sözün parlamentoda söylenmesi gerektiğini ifade etti.

İNCİRLİK'TE ASKERİ HAREKETLİLİK

Almanya’nın askerlerini çekme kararı aldığı İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığında askeri hava hareketliliği yaşandı.

Merkez Sarıçam ilçesi İncirlik Mahallesi'ndeki hava üssünde, İnsansız Hava Araçları'nın (İHA), helikopterlerin, savaş ve kargo uçaklarının iniş kalkış yaptığı görüldü.

2-3 AY ALIR

Almanya’nın İncirlik Üssü’nde 260 civarında askeri, 6 Tornado tipi keşif uçağı, bir yakıt ikmal uçağı ve yüksek teknolojiden oluşan komuta merkezi koyteynırları bulunuyor. Alman Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, İncirlik’ten kademeli olarak taşınacaklarını, taşınmaya tanker uçağından başlayacaklarını açıkladı. Tanker uçağın malzemesi az olduğu için iki veya üç hafta içinde naklin gerçekleşeceğini söyleyen Bakan von der Leyen, ancak uçaklar, 260 civarında asker ve komuta merkezi konteynırların taşınma işleminin iki ile üç ay alacağını belirtti. 

Türkiye'den Almanya'ya İncirlik resti!

Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya zehir zemberek İncirlik yanıtı