BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,01
ALTIN 2.325,72
HABER /  GÜNCEL

Almanya bu toplu tacizi konuşuyor!

Almanya'da yılbaşı kutlamaları sırasında bir grup erkeğin, kutlamalarda kadınları taciz ettiği iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. İddialara göre bu grup, 80 kadını taciz etti.

Abone ol

Almanya'nın Köln kentinde yaklaşık 80 kadının yılbaşı gecesi cinsel saldırı ya da gasp şikâyetinde bulunmasından sonra kentin belediye başkanı, emniyet müdürünü acil görüşmeye çağırdı.

Köln'deki ana tren istasyonunda yaşanan saldırıların boyutları Almanya'da ciddi bir tartışma başlattı. Saldırılara bin kadar sarhoş ve agresif gencin katıldığı belirtiliyor. Köln Emniyet Müdürü Wolgang Albers, saldırılara karışanların "Arap ya da Kuzey Afrikalı görünümlü" olduklarını belirtti.

Ancak Alman medyasına göre, Köln'ün simgesi olan katedralin hemen yakınında gerçekleşen saldırılar en ciddisiydi. Köln'de en az bir kadına tecavüz edildiği ve çok sayıda kadına elle sarkıntılık yapıldığı kaydedildi.
Yeni yıl kutlamaları için bölgede alınan yoğun güvenlik önlemlerine karşın polisin saldırganları tespit edemediği bildirildi.

CANAVARCA SALDIRDILAR

Köln Belediye Başkanı Herniyette Reker saldırıları "canavarca" diye niteledi ve "Buranın kanunsuz bir yer olmasına izin veremeyiz" dedi.
Koelner Stadt-Anzeiger adlı haber sitesi de şüphelilerin tren istasyonu ve etrafındaki yankesicilik olayları nedeniyle polis tarafından bilinen kişiler olduklarını yazdı.

Polis kadınların etrafını sarıp sözle ve elle sarkıntılık yapanların saldırıyı sosyal medya üzerinden örgütleyip örgütlemediklerini araştırıyor.
Soruşturma kapsamında güvenlik ve cep telefonu kameraları da taranıyor.

Hamburg'un gece hayatıyla ünlü Reeberbahn bölgesinde de bazı kadınlar çeteler halinde dolaşan erkeklerin kendilerini taciz edip soydukları ihbarında bulunmuşlardı.