BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.506,89
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'te sokak hayvanları da unutulmadı

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, soğuk kış günlerinde aç kalan sokak havyanlarını unutmuyor

Abone ol

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçelerde oluşturulan "özel beslenme noktaları" ile sokakta yaşayan hayvanlara yem bırakıyor.

Kışın soğuk günlerinde, sokakta yaşayan hayvanların durumunu göz önüne alan Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı, hayvanların bakım, tedavi ve beslenmelerini sağlamak amacıyla kentin belirli noktalarında 25'e yakın özel beslenme barınakları oluşturdu. Barınaklara yiyecek ve su bırakan ekipler, sokak hayvanlarının soğuk kış günlerinde aç ve susuz kalmasını önlüyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi’nde görevli Aykut Doğan, yaptığı açıklamada, sadece Gaziantep Hayvanat Bahçesinde bulunan hayvanlara değil sokakta yaşayan hayvanlara da sahip çıktıklarını söyledi.

Sokakta yaşayan hayvanların zorlu kış koşullarında hayatta kalmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirten Doğan, “Kedi, köpek ve kuşlar, özellikle karlı havalarda besin bulmakta zorlanıyor. Biz de bu hayvanların yaşamlarını devam ettirebilmeleri ve karınlarını doyurabilmeleri için daha önce belirlediğimiz belli noktalara yem bırakarak onların beslenmelerini sağlıyoruz” dedi.

Sokakta kalan, kedi, köpek, ve kuş gibi hayvanlara hem yiyecek hem de su verdiklerini aktaran Doğan, bu durumun belirli aralıklarla gerçekleştiğini söyledi.

Doğan, kedi ve köpeklere mama, kuşlara ise yem bıraktıklarını ifade etti.