BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.438,45
HABER /  GÜNCEL

PKK'lılar öğretmeni başından vurdu

PKK gözünü iyice kararttı...Diyarbakır Sur'da görev yapan bir öğretmen PKK'lılar tarafından başından vuruldu.

Abone ol

PKK'lı teröristler bu kez Diyarbakır Sur'da görev yapan bir kadın öğretmeni vurdu.

Diyarbakır'da PKK'lıların açtığı ateşte kurşunun eve isabet etmesi sonucu kadın öğretmen başından ağır yaralandı. 51 Yaşındaki öğretmen Mevlide Ketani yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor.

ÖĞRETMENİ BAŞINDAN VURDULAR

PKK'lı Sur'da görev yapan bir kadın öğretmeni vurdu. Teröristlerce açılan ateşte evinde oturan 51 yaşındaki öğretmen Mevlide Ketani'nin başına kurşun isabet etti.

ÖĞRETMENİN DURUMU AĞIR

Başından ağır yaralanan İsmetpaşa İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Mevlide Ketani ağır yaralandı.

EVLİ VE 2 ÇOCUK ANNESİ

Evli ve 2 çocuk annesi olan Mevlide Ketani yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor.

296 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı, terörle mücadele kapsamında, dün Şırnak Cizre'de 6, Silopi'de 3 ve Diyarbakır Sur'da 5 olmak üzere toplam 14 teröristin etkisiz hale getirildiğini, operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 296'ya yükseldiğini bildirdi.

SUR'DA 60 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurt içi olaylara ilişkin verilen bilgilere göre, Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda, 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. İlçede süren operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 60 oldu.

AYRICA, İLÇEDE ÜÇ ADET BARİKAT DA KALDIRILDI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda ise 6 terörist etkisiz hale getirildi. İlçedeki operasyonlarda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 203'e yükseldi.

Sekiz adet el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, yedi adet barikat kaldırıldı, bir av tüfeği, silaha ait 115 fişek ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi. Silopi'de ise 3 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Bu ilçede sürdürülen operasyonda da toplam 33 terörist etkisiz hale getirildi.

KIŞANAK'TAN SUR TEPKİSİ

Sokağa çıkma yasağının 34 gündür devam ettiği Sur'un, Çevre Bakanlığı ve TOKİ tarafından kentsel dönüşüm alanına dahil edileceği iddialarına Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak tepki gösterdi.

Kışanak, "Sur'u değiştirmeyi amaçlayan hiçbir planın tutma şansı yoktur. Birileri Sur için plan, projeler hazırlayabilir ama bu planlar Sur'dan geri döner" dedi.

'DEVLET EV YAPMASIN, İSTEMİYORUZ'

Kışanak, "Suriçi tarihi günümüze taşıyan ve geleceğe taşıyan büyük bir insanlık köprüsüdür. Böyle kâğıt özerinden, orayı insansızlaştırmak, orayı sadece ticari merkez haline getirmek Sur'u değiştirmeyi amaçlayan hiçbir planın tutma şansı yoktur. Birileri Sur için plan, projeler hazırlayabilir ama Sur'dan geri döner" diye konuştu.