BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 35,09
ALTIN 2.445,43
HABER /  DÜNYA

Alman medyası Müslümanlar'ı suçluyor!

Alman medyası Mısır'da Mursi'yi destekleyenlerin kiliselere saldırdığını iddia etti.

Abone ol

Mısır'da Müslüman Kardeşlere karşı katliamın başlatıldığı ilk günden bu yana kamuoyunu yanıltan ifadeler kullanan Alman basını, askeri darbe ile görevden uzaklaştırılan Mursi'yi destekleyenlerin en az 30 kiliseye saldırdığını iddia etti.

'Zeit-Online'da yayınlanan haberde Mısırlı İslami camianın polis karakolları ve hükümet binaları yanında Kıptilere ait kiliseleride hedef aldığı bildirildi. Hristiyan gazetesi 'Vatani'nin kaynak gösterildiği haberde Asyut bölgesindeki Abanub şehrinde bir kilise yakılmış. Hristiyan gazetesine göre toplam 35 kilise Müslümanların saldırısına uğramış.

El-Ahram gazetesi kaynak olarak gösterilen bir başka haberde ise İskenderiye'de halkın, bir kiliseye doğru yürüyüş yapmak isteyen Müslüman Kardeşleri engellediği iddia edildi. Çıkan çatışmada 4 kişi hayatını kaybetmiş.

Alman gazetesinin haberinde Müslüman Kardeşler tarafından yapılan açıklamaya da yer verilerek, sözcü Cihad el-Haddad'ın 'Biz şiddetten uzak ve barışçı olacağız, askeri darbeyi çökertinceye kadar baskılara devam edeceğiz.' sözleri aktarıldı.

Alman gazetesinin internet yayınındaki haberde kiliselerin yakılmasıyla ilgili olarak Süveyş'te polis tarafından gözaltına alınan 84 kişinin Ordu'ya teslim edildiğinden bahsedildi. Mısır resmi medyasından aktarılan haberde bu kişilerin kimler olduğu konusunda detaylı bir bilgi verilmedi.