BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Alevilerden Bozdağ'a saldırıya kınama

Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yönelik saldırı girişimini kınadı.

Abone ol

Özdemir, yaptığı açıklamada, "50. Ulusal 24. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri"ne katılan Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a müdahale girişiminin son derece çirkin ve yanlış olduğunu belirtti.

"Alevi toplumunda misafirine el kaldırmak yoktur, misafirini kollamak vardır. Alevi toplumu geçmişten günümüze misafirperverliğiyle bilinir" ifadelerini kullanan Özdemir, marjinal partizanların yaptığı bu saldırının sağduyulu Anadolu Alevilerini derinden üzdüğünü ve yaraladığını vurguladı.

Hacı Bektaş-ı Veli'nin felsefesini okuyan bir Alevinin devlet büyüğüne kesinlikle saygısızlık yapmayacağını kaydeden Özdemir, "Devlet büyüğüne saygısızlık yapan Alevi değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Özdemir, şöyle devam etti:

"Artık bu ülkede kimse Alevi toplumu adına söz sahibi değildir. Bu saldırı Alevi topluma mal edilemez. Herkes haddini bilsin. Özünde ve sözünde insan sevgisi olan bir toplumda bu tip insanların barınma şansı yoktur. Saldırıyı yapanları şiddetle kınıyoruz ve Sayın Bekir Bozdağ'dan özür diliyoruz. Devlet yetkililerine yapılan saldırılara verilen cezaların artırılmasını istiyoruz. Alevi toplumu bunları provakatör olarak görüyor. Alevi toplumuyla en ufak alakaları yoktur. Alevi toplumunun ismini kullanarak kimse devlet büyüğüne saygısızlık yapmasın. Herkes haddini bilsin."