BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Alman lojistik devinden iş güvenliğinde VR devrimi!

Teknolojik dönüşümle birlikte artık iş güvenliğinde de teknolojik uygulamalar öne çıkıyor. Alman lojistik devi DHL Supply Chain olası kazalara dur demek adına, sanal gerçeklik gözlükleriyle sahada yaşanabilecek kazaları çalışanlarına aktarıyor.

Abone ol

Teknolojik gelişim ve dönüşüm iş güvenliği uygulamalarına da farklı bir boyut kazandırıyor. DHL'in tedarik zinciri ve lojistik çözümleri şirketi DHL Supply Chain, bu yıl sekizincisini düzenlediği Dünya İş Güvenliği Günü etkinliğinde yedi farklı senaryoyu üç boyutlu videolar haline getirerek, mevcut risk ve tehlikelere ilişkin ilk elden tecrübeyle farkındalığı artıracak bir uygulamaya imza attı. 400 kişinin katıldığı etkinlikte sanal gerçeklik gözlükleri (VR) aracılığıyla önlem alınmaması halinde sahada yaşanabilecek olası kazalar gözler önüne serildi.

"İŞ GÜVENLİĞİ VAZGEÇİLMEZ DEĞERİMİZ": DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Orkun Saruhanoğlu, iş güvenliğinin DHL Supply Chain'in önemli bir ilkesi ve vazgeçilmez bir değeri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Tedarik zinciri sektörü, risklere ve iş kazalarına açık bir sektördür. DHL Supply Chain olarak iş sağlığı ve güvenliğine ciddi yatırımlar yapıyoruz. Geçen yıl iki yeni Ar-Ge merkezimizi hizmete açtık. Ar-Ge merkezlerimizde sektöre ilişkin çözümlerin yanı sıra özellikle iş güvenliğine yönelik çok başarılı teknolojik uygulamalar üzerinde de çalışılıyor. Kazasız günler için hayata geçirdiğimiz iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarımızda ilk defa denediğimiz VR gözlüklerini, diğer süreçlerimizin eğitimlerinde de kullanacağız.”