BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,76
HABER /  DÜNYA

Alman Cumhurbaşkanından Erdoğan'a küstah sözler

Almanya'nın yeni cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'ya yönelik Nazi benzetmelerini eleştirdi ve çok sert sözler sarf etti.

Abone ol

Almanya'nın yeni Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, yemin töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 'Nazi' benzetmelerini durdurmasını istedi.

Reuters'ın haberine göre Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, "Erdoğan, Türkiye'nin son yıllarda inşaa ettiği her şeyi tehlikeye atıyor" diye konuştu.

HER ŞEYİN YIKILDIĞINI ENDİŞEYLE İZLİYORUZ

Steinmeier, Erdoğan'ın sözlerinin yıllardır işbirliği yaptığı ortaklarıyla ilişkileri bozma riski taşıdığını söyledi ve “On yıllardır elde edilen her şeyin yıkıldığını endişe ile izliyoruz” ifadesini kullandı.

Almanya Cumhurbaşkanı, Erdoğan'dan hukuk devleti ile medya ve gazetecilik özgürlüğüne saygılı olmasını ve Türkiye'de cezaevindeki Die Welt gazetesi muhabiri  Deniz Yücel'i serbest bırakmasını istedi.

ALMANYA'NIN YENİ CUMHURBAŞKANI

Almanya'nın yeni cumhurbaşkanı, eski Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier seçilmişti. 61 yaşındaki sosyal demokrat Frank-Walter Steinmeier, şimdiki Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'tan koltuğu devralarak ülkenin 12'inci cumhurbaşkanı oldu.