BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.491,09
HABER /  GÜNCEL

Allah kelimesi hiçbir dile çevrilemez

Din Felsefesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Özcan, Bursa Fikir Kulübü'nde yaptığı konuşmada, Allah kelimesinin başka bir kelimeyle eş tutulamayacağını ifade etti.

Abone ol

Uludağ Üniversitesi Din Felsefesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Özcan, Bursa Fikir Kulübü'nde yaptığı konuşmada, Allah kelimesinin dünyanın hiçbir dilinde karşılığı olmadığını ve hiçbir objenin karşılığının Allah kelimesine eş tutulamayacağını söyledi.

Prof. Dr. Özcan, "1270 yıl önce son Moğol öldükten sonra, son Göktürk öldükten sonra Tanrı öldü, Çünkü tanrı kelimesini sadece bir Göktürk kullanabilir" dedi.

Kültür A.Ş tarafından İbrahim Paşa Kültür Merkezi'nde düzenlenen Bursa Fikir Kulübü'ne konuk olan Uludağ üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Felsefesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Özcan, Din- Felsefe ilişkilerini değerlendi. Konuşmasının başında felsefenin tanımını yapan ve din felsefesine ilişkin örnekler veren Prof. Dr. Özcan, kültürel yozlaşmaya dikkat çekti.

"ALLAH ÖZEL ADDIR"

Allah kelimesinin dünyanın hiçbir dilinde karşılığı olmadığını ve hiçbir objenin karşılığının Allah kelimesine eş tutulamayacağını ve bu yüzden başka bir dile çevrilmesinin imkânsız olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özcan şöyle konuştu:

"Bu yüzden Tanrı öldü, tanrı gerçekten öldü. 1270 yıl önce son Moğol öldükten sonra, son Göktürk öldükten sonra Tanrı öldü, Çünkü tanrı kelimesini sadece bir Göktürk kullanabilir. Tanrı, Göktürklerde 99 parçası olan ve en büyük parçası gökte olan ruhtur. O dönemler de Tanrı'nın tek fonksiyonu mezhepleri idare etmektir. Peki, Tanrı kelimesi bu tanımlamayla Kur'an-ı Kerim'deki Allah'a tek düşen bir özelliği var mı? Allah bir özel addır ve Allah'a yeten hiçbir kelime hiçbir söz kullanılamaz."