BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,95
ALTIN 2.446,77
HABER /  GÜNCEL

Aliyev şaibe iddialarını reddetti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkede dün yapılan parlamento seçimlerinde halkın şeffaf, özgür bir ortamda istediği adaya oy verdiğini söyledi

Abone ol

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkede dün yapılan parlamento seçimlerinde halkın şeffaf, özgür bir ortamda istediği adaya oy verdiğini söyleyerek, 'Sonuçları olumlu buluyorum' dedi.


Aliyev, devlet televizyonu AzTV'ye yaptığı açıklamada, seçimlerin normal atmosferde yapılması için gerekli tüm önlemleri aldıklarını, sürecin çok sayıda yerli ve yabancı gözlemci tarafından takip edildiğini dile getirerek, 'Sonuçlar Azerbaycan halkının iradesini tam olarak yansıtıyor' diye konuştu.


Genel başkanlığını yaptığı iktidardaki Yeni Azerbaycan Partisi (YAP) adaylarının seçimlerde başarılı olmasının da kendisi için sevindirici olduğunu belirten Aliyev, 'diğer siyasi yelpaze' olarak tanımladığı bağımsız adayların da seçimlerde başarılı olduğuna dikkati çekti.
'Seçimler Azerbaycan'ın demokratik gelişmesinde çok büyük öneme sahip' diyen Aliyev, bu nedenle seçimlere ayrı bir özen gösterdiklerini ve bu özenin seçimlerin normal koşullarda geçmesine yardımcı olduğunu bildirdi.


Seçim günü bazı ihlalllerin olduğuna yönelik bilgiler de aldıklarını anlatan Aliyev, kendisine gelen bilgilere göre 7-8 seçim dairesinde yasadışı uygulamalar olduğunu ve bunların araştırıldığını anlatarak, 'Savcılığa bu yasadışı uygulamaların araştırılması için gerekli talimatlar verildi. Nerede görevi suiistimal varsa oradakilerle ilgili soruşturma açılacak, nerede suç işlenmişse oradakiler hakkında soruşturma açılmalı ve açılacak' dedi.
6 Kasım milletvekili genel seçiminin demokratik koşullar içinde yapılması için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Aliyev, dolayısıyla herhangi bir memurun bu çabalarını boşa çıkarmasına, seçimlerin sonuçlarına zarar vermesine izin vermeyeceğini kaydetti.