BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Milli maçın hakemi neden değişti?

Türkiye - İsviçre maçını yönetecek olan hakem son anda görevden alındı. FİFA'nın değişikliğe gitmesinin iki önemli nedeni vardı. O iki önemli neden şunlardı:

Abone ol

Türkiye - İsviçre maçını yönetecek olan hakem son anda görevden alındı. FİFA'nın değişikliğe gitmesinin iki önemli nedeni vardı. O iki önemli neden şunlardı:

Bilindiği gibi A Milli takımımızın İsviçre ile oynayacağı maçı Fenerbahçe-Schalke maçında görev yapan Luis Medina Cantalejo yönetecekti. Ancak FİFFA dün aldığı ani bir kararla Luis Medina Cantalejo'nın yerine karşılaşmada Belçika Futbol Federasyonu'ndan Frank De Bleeckere'nın görev alacağını açıkladı.

FİFA’nın açıklamasından sonra futbol kamuoyu değişikliğin ardındaki esas sebepleri tartışmaya başladı. Kimine göre olayda İsviçre lobisin parmağı var kimine göre FİFA yaptığı hatayı fark edip geri adım atmıştı.

Olayın perde arkasını www.maraton.com.tr araştırdı. Edinilen bilgilere göre İsviçre ile oynayacağımız maçın hakeminin değişmesinin 2 önemli sebebi var. Birincisi Avustralya ile karşılaşacak olan Uruguay, maçın hakemi olan Frank De Bleeckere'ın Avustralya teknik direktörü Hiddink ile aynı dili konuşmasının kendilerini rahatsız ettiğini belirtti ve değiştirilmesini istedi.. FİFA'da bu talebi uygun buldu..

İkinci gerekçeye gelince..

FİFA hakem komisyonu Fenerbahçe-Schalke maçında Aurellio ve Luciano'ya kırmızı kart gösteren İspanyol hakem Luis Medina Cantalejo'nun İstanbul’da ki maçta bu nedenle baskı altında kalabileceğini göz önünde bulundurarak hakem değişikliğine gitti.

Dolayısıyla Avustralya-Uruguay maçı ile Türkiye - İsviçre maçlarının hakemlerini değiştiren FİFA hem Uruguay'ın istediğini yerine getirmiş oldu hem de İspanyol hakemin gösterdiği iki kırmızı karttan dolayı etki altında kalacağı seklindeki söylentilere nokta koydu. FİFA’nın İspanyol hakem ile ilgili gerekçesi Erman Toroğlu’nun bu konudaki tezini doğrulamış oldu.

Çünkü Toroğlu da bu değişikliğin hakemin göstediği kırmızı kartlar nedeniyle sıkıntı yaşayabileceğini düşünerek yapıldığını maraton.com.tr ye açıklamıştı..