BIST 9.803
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.430,60
HABER /  GÜNCEL

Alinur Aktaş aslen nereli eşi Sevinç Aktaş ve çocukları kimdir

Uzun yıllardır siyaset ile iç içe olan isimlerden biri olan Alinur Aktaş aslen Bursalı ve 1970 doğumlu. Asıl mesleği mali müşavirlik olan Alinur Aktaş mobilya sektöründe uzun yıllar üst düzey yöneticilikte yaptı. Sevinç Aktaş ile evli olan Alinur Aktaş'ın 2 çocuğu vardır.

Abone ol

Alinur Aktaş siyasetin renkli ve sevilen simalarından biri. Alinur Aktaş aslen Bursalı ve 48 yaşında. Mobilya sektöründe uzun yıllar üst düzey yöneticilikte yaptı. Sevinç Aktaş ile evli olan Alinur Aktaş'ın 2 çocuğu vardır. 

ALİNUR AKTAŞ KİMDİR: Bursa'nın İnegöl ilçesinde 1970 yılında doğan Alinur Aktaş, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisansını Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Yönetimi alanında tamamlayan Aktaş, serbest muhasebecilik ve mali müşavirlik yaptı.

Aktaş, mobilya sektöründe uzun yıllar üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra ortaklarıyla kurduğu mobilya firmasıyla ticaret hayatına atıldı.

2002 yılında AK Parti kurucu yönetim kurulu üyesi olarak siyasi hayatına başlayan Aktaş, 2004 yılındaki yerel seçimlerde İnegöl Belediye Başkanı seçildi. Ekonomi, ticaret, turizm, sanayi, eğitim, spor, alt ve üst yapı çalışmalarındaki vizyon projeleri ve marka şehir hedefiyle 3 dönem boyunca belediye başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Aktaş, farklı alanlarda yaptığı projelerle birçok kez "Yılın Belediye Başkanı" seçildi.

Sevinç Aktaş ile evli olan Alinur Aktaş'ın 2 çocuğu vardır.

Aktaş, 2 Kasım 2017'de Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılan olağanüstü oturumda, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. İngilizce ve Arapça bilen Aktaş, evli ve 2 çocuk babası.