BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ali Şen şampiyonluğun falına baktı

Fenerbahçe ve Trabzonspor'un şampiyonluk yarışını sarı lacivertli takımın efsane başkanlarından Ali Şen değerlendirdi.

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanlarından Ali Şen, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında yaşanan şampiyonluk mücadelesinde puan kaybeden takımın şampiyonluğu kaybedeceğini söyledi.

Şen, Maslak Sheraton Otel'de düzenlenen ve Galatasaray Kulübü eski başkanlarından Alp Yalman ile birlikte katıldığı 8. Liderlik Zirvesi öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

FENERBAHÇE TRABZONSPOR'UN 10 MİSLİ

Daha önce Fenerbahçe olarak şampiyon olamamaları halinde bunun ayıp olacağını açıkladığını hatırlatan Ali Şen, şunları söyledi:

''Fenerbahçe'nin bugünkü imkanları, bütçesi, kadrosu, gelir ve giderleri Trabzonspor'un 10 misli. Trabzonspor'un, bu kadar eksi durumda olmasına rağmen liderlik koltuğunda oturması müthiş bir başarı. Bunun temelinde başkan Sadri Şener'in entelektüel ve espritüel duruşu var. Şenol Güneş de benim için her zaman önde olmuştur. Zamanında ona Fenerbahçe teknik direktörlüğünü teklif etmiştim. Güneş'in büyük kişiliği başarıyı getirmiştir.''

HANGİ TAKIM PUAN KAYBEDERSE

Bu noktadan sonra Fenerbahçe'nin banko şampiyon olacağını söylemenin mümkün olmadığını kaydeden Şen, ''5 maç var. Trabzonspor 5'ini de kazanırsa şampiyon olacak. Bizim 5 maçı kazanmamız yetmiyor. Bundan sonra hangi takım puan kaybederse o takım şampiyonluğu kaybeder'' dedi.

''FENERBAHÇE İKİNCİ OLURSA BAŞARI DEĞİLDİR''

Trabzonspor'un 2 puan önde olduğuna dikkat çeken Ali Şen, Fenerbahçe'nin bütün maçları kazanmasının yetmeyebileceğini dile getirdi.

İkili averajda Fenerbahçe'nin avantajlı olduğunu anlatan Şen, ''Puanlar aynı olsaydı avantaj bizde olurdu. Trabzonspor 5 maçta 15 puan yaparsa şampiyon olacak. Biz istersek bütün maçları 10-0 kazanalım yetmeyecek'' diye konuştu.

Kendileri döneminde yapılan çalışmalar neticesinde kulüplerin gelirlerinin arttığını iddia eden Ali Şen, ''Zamanında imkansızlıklar içinde temellerini attığımız çalışmalar bugün hasadını veriyor. Hasat mevsimi şimdi oluyor'' dedi.

Fenerbahçe'nin bu yıl Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası'ndan elendiğini hatırlatan eski başkan, ''Sadece lig kaldı. Ligin ilk yarısında 9 puan geriye düşmüştük. Ama devre arasında iyi çalışılmış ve bu noktaya geldik. 13 maçta sadece 1 beraberlik var. Büyük başarı var. Bütün bu başarılar neticeye bağlı ve şampiyon olamazsak başarı değil. Fenerbahçe ikinci olursa başarı değildir. Bütün başarısızlık ve sorumluluk bu durumda Aziz Yıldırım'da gözükür'' değerlendirmesini yaptı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın da elinde güçlü bir kadronun olduğunu kaydeden Ali Şen, takımın şampiyon olması halinde Kocaman'ın da başarılı olacağını, şampiyonluğun gelmemesi halinde ise genç teknik adamın başarısız sayılacağını dile getirdi.

BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY'IN DURUMU

Ligin iki güçlü takımı Beşiktaş ve Galatasaray konusundaki görüşlerini de açıklayan Şen, özellikle Beşiktaş'ın başarısızlığında eski teknik direktörü Bernd Schuster'in tecrübeli kaleci Rüştü'yü fazla değerlendirmemesinin etken olduğunu savundu.

Galatasaray'ın bu durumlara düşmesini kimsenin tahmin edemeyeceğini anlatan Şen, ''Beşiktaş büyük paralar harcadı. Yıldızlar getirdi. Uymadı. Ben daha önce Schuster'in başarı için bir oyuncuyu iyi hazırlaması gerektiğini söylemiştim. Rüştü'yü her maçta oynatması gerektiğini anlatmıştım. Rüştü ile bütün maçları oynarsa Beşiktaş'ın şampiyon olabileceğini dile getirmiştim. Hakan ve Cenk'i tanımıyorum. Rüştü gibi büyük bir kaleciyi Schuster kullanamadığı için Beşiktaş başarılı olamadı'' diye konuştu.

Ali Şen, Galatasaray konusunda ise ''Galatasaray'da en büyük hastalık futbol takımın başarısız olmasıdır. Ünal Aysal'ı tanımıyorum. Futboldan anlamadığını açıkladı. Demek ki yeni bir tarz getiriyor. Avrupa'da olduğu gibi bir tarz getiriyor. Ben Galatasaray'da oy veren biri olsam Adnan Polat'ı sevmeme rağmen Alp Yalman'ı başkan olarak söylerdim. Ne yapıp edip Alp Yalman'ı zorla o koltuğa oturtmak lazım'' dedi.