BIST 9.839
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.460,44
HABER /  GÜNCEL

Ali Koç, Saadet Partisi liderine moral ve ümit oldu! Dip dalga...

Ali Koç'un büyük bir farkla Fenerbahçe'ye başkan seçilmesi muhalefete umut oldu. Saadet Partisi lideri ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, "Dip dalga geliyor. Kimse dip dalganın geldiğini kestiremedi" iddiasında bulundu.

Abone ol

FENERBAHÇE'nin başkanlyık seçiminde seçimi kazanması sürpriz olarak gösterilen Ali Koç'un Aziz Yıldırım'ı neredeyse dörde katlayarak başkanlık koltuğuna oturması muhalefet partileri için de umut oldu. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Ali Koç'un seçilmesiyle ilgili "Dip dalga geliyor. Kimse dip dalganın geldiğini kestiremedi" dedi. Karamollaoğlu, suçlandığı Madımak olaylarıyla ilgili de çarpıcı açıklamalar aptı...

SİYASETTE DE DİP DALGA GELİYOR... Habertürk'te Fatih Altaylı’nın Teke Tek programına konuk olan cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, Fenerbahçe seçimlerinin sonuçlarına ilişkin, "Hayırlı olsun. Fenerbahçe büyük bir camia. Başırılı çıkabilir mi diye tereddütlerim vardı. Aziz Yıldırım Fenerbahçe'ye çok güzel hizmetler yapan birisi. Bu kararı veren Fenerbahçe camiasını da tebrik ediyorum. Ali Koç yeni nefes olacak. Dip dalga geliyor. Kimse dip dalganın geldiğini kestiremedi. Benim kanaatim aynı durum seçimlerde de aynı durum meydana gelecek. Fikirlerini ortaya koyanlar temkinli. Fikirlerini ortaya koyanlar endişe duyuyor, bana zara gelir mi diye" dedi.

SES KALDI BENİM KIŞKIRTMADIĞIMI ORTAYA ÇIKARDI... Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, kendisini de suçlandığı Sivas olaylarına ilişkin "Bir şey çıktı bundan dolayı memnumum. Benim ses bandım çıktı. Gençlerin dağılması için yaptığım konuşma. Bu benim kışkırtma içerisinde olmadığımı açıkça ortaya koyuyor" dedi.

TUTUKLANDIM, HAPSE GİRDİM... "Hakikaten bu çok acı bir hadise, korkunç bir hadise" diyen Karamollaoğlu, "Hiçbir belediye başkanı kendi döneminde suçu olsun olmasın böyle bir hadisenin meydana gelmesini arzu etmez. Tutuklandım, hapse girdim. Sivas hadiselerinin beni üzdüğü kadar hiçbir hadise beni üzmemiştir" ifadelerini kullandı.

MADIMAK'IN ARKASINDA NE VARSA... "O hadise korkunç bir hadise. Bunun korkunç olduğunu söylememek mümkün değil" diyen Karamollaoğlu şöyle devam etti: "Bunu yapanlar arasında kasıtlı olanlar yok mudur mutlaka vardır. Bugüne kadar çok talebimiz oldu. Bunlar araştırılmalı. Altında yatan bir plan var mı bunlar çıkarılmalı. Bana görev verilirse, ahdediyorum ki; Madımak'ın arkasında ne varsa çıkarmaya hazırım." 

SAADET'E VERİLEN OY CHP'YE Mİ VERİLMİŞ OLACAK?.. "Muhafazakar kesim 'Biz neden CHP'ye oy verelim, Karamollaoğlu yanlış tercih yaptı diye' diyorlar ne düşünüyorsunuz" sorusuna Karamollaoğlu şu cevabı verdi: "Herkes kendi tercih ettiği partiye oy verecek. Biz Türkiye'de farklı düşüncede olan partilerin yeri geldiğinde bir araya gelmeleri gerektiğine inanıyoruz. Bir tanesi CHP 1950'den beri tek başına iktidar olamadı. 'Bize oy verecek arkadaşlar sabit kalsın en büyük parti biz oluruz, CHP'ye gidecek oy bize gelir' neden bunu düşünmüyorlar? Siyasette bir dalga geliyor, bunun bize doğru geleceğine inanıyorum. Nereye gitsem tahmin edemeyeceğim kadar ilgi var. Çok farklı kanaatlere sahip insanlar. İlk defa söylemlerimize dikkat ediyorlar, dinlememişler hiç. İnsanlar arayış içerisinde, problemlerine çözüm arıyorlar."

FATİH ERBAKAN İÇİN NE DEDİ?... Fatih Erbakan'ın AK Parti'ye desteğine ilişkin Karamollaoğlu, "Ben hiçbir partiye oy kullanmayacak bunu anlıyordum. Yapıyorsa yanlış yapıyor. Babası bu partinin genel başkanlığını yaptı. Erbakan hocamız adaletin üstünlüğüne inanırdı. Dış politikada şahsiyetli bir politika uygulardı. Birileri çıkar bizi bu şekilde itham ederse bu itham değil iftira olur. Fatih Bey kendi politikasını kendi belirleyecektir. İleride tarih bunu not edecektir, bunu unutmasın, zihninin bir köşesine yazsın" diye konuştu.