BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,35
HABER /  GÜNCEL

Ali İsmail'in ailesi ilk kez Gezi Parkı'na geldi

Gezi Parkı protestoları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi ilk kez Gezi Parkı'nı ziyaret etti. Ziyaret öncesi polislerle park etrafında toplanan taraftarlar arasında gerginlik çıktı.

Abone ol

Gezi protestoları sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi dün ilk kez Gezi Parkı’nı ziyaret etti.

Aile gelmeden önce Fenerbahçeliler’le polis arasında gerginlik çıktı. Ali İsmail’in ailesi 10 dakikalık park ziyaretinin ardından, “Ali İsmail ölümsüzdür” ve “Ali İsmail Korkmaz Fenerbahçe yıkılmaz” sloganlarıyla İstiklal Caddesi’nde yürüdü. Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz gözyaşlarını tutamadı.

Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz, annesi Emel Korkmaz, ağabeyi Gürkan Korkmaz, yengesi Feryat Korkmaz ve henüz 3 aylık yeğeni Ali Yusuf ailesi dün Gezi Parkı’nı ziyaret etmek için İstanbul’a geldi. Ancak aile henüz havalimanından ayrılmadan polis parkın girişini kapattı. Polislerle aileyi bekleyenler arasında sert tartışmalar çıktı. Polis kalabalığı zaman zaman merdivenlerden iterek indirdi. Bir polis yetkilisi, “Geçmiş olayları anımsatacağı için park içinde basın açıklaması yapılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

SADECE AİLEYİ ALDILAR

Ali İsmail’in ailesinin Gezi Parkı’na gelmesi ile birlikte polis sadece ailenin içeri girmesine izin verdi. Bir polis müdürü kapıda durarak, “Siz girin, siz girmeyin” diyerek aileyi ayırdı. Ali İsmail’in ağabeyi Gürkan Korkmaz da kısa süre polis çemberinin dışında kaldı. İtirazlar üzerine Gürkan Korkmaz parka alındı. Ali İsmail’in ailesi dışarıdakilere el salladı.

 AİLEYE ‘GÖZALTINA ALIRIZ’ UYARISI

 Polis parkta nezaret ettiği aile üyelerine,  dışarıdaki gruba el sallamaları durumunda  gözaltına alınacaklarını söyledi. Bunun üzerine  başta anne Emel Korkmaz olmak olmak üzere  aile üyeleri sert tepki gösterdi. Aile daha sonra  parkın içinde bir süre dolaştı, fotoğraf çekti. Bu  sırada anne Emel Korkmaz gözyaşlarını  tutamadı. Emel Korkmaz kendilerine “gözaltına  alırız” denmesine ise, “Rezalet bu. Ne yaptık,  katliam mı yaptık? El salladık diye gözaltına  alacaklarmış” yorumunu yaptı. Ziyaretin  ardından boynunda Fenerbahçe ve Beşiktaş  atkıları olan anne Emel Korkmaz ve diğer aile  üyeleri kendilerini bekleyen yüzlerce kişi ile  birlikte Galatasaray’a yürüdü. Bekleyiş ve  yürüyüş sırasında eylemciler, “Hepimiz Ali  İsmail’iz”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür”  sloganları atıldı.

KÜÇÜK ALİ GEZİ’Yİ GÖREMEDİ

Ali İsmail’in ölümünden sonra doğduğu için ağabeyi Gürkan Korkmaz’ın Ali Yusuf adını verdiği 3,5 aylık bebeği, polisin müdahale edebileceği korkusuyla Gezi Parkı’nın dışında bırakıldı. Gürkan Korkmaz, “Annem yürürken merdivende bekleyenleri gözaltına almaya çalışıyorlar. Oğlumu sokmadım Gezi’ye, müdahale ederler diye” dedi.

BEN FENERBAHÇELİYİM, EŞİM TRABZONSPORLU

Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz şunları söyledi:

“Ben Galatasaray’ı tutuyorum. Ancak ne zaman, kiminle maç yapar bilmiyorum. Eşim de Trabzon’u tutuyor ama Ali’m fanatikti. Fenerbahçe’yi tutardı. Fenerbahçe maç kaybedince, dalga geçecekler diye servise bile binmediği olurdu” dedi.

BİNLERCE ALİ BURADA

Ali İsmail’in ağabeyi Gürkan Korkmaz da kendileriyle birlikte parka gelen herkese teşekkür ederek, “Gezi ruhunu selamlamaya geldik. Kardeşimizi kaybettik ama binlerce Ali İsmail var burada” dedi.

MEHMET AYVALITAŞ’IN AĞABEYİ DE VARDI

Ali İsmail Korkmaz’ın ailesini Taksim’de karşılayanlar arasında, Gezi Parkı protestoları sırasında bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın ağabeyi Muharrem Ayvalıtaş da vardı.