BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.425,83
HABER /  GÜNCEL

Ali İsmail'in ağabeyi İnternethaber'e konuştu!

Gezi olayları sırasında Eskişehir'de polis ve esnaf tarafından tekme ve sopalarla dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında karar çıktı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Eskişehir’de, üniversiteli Ali İsmail Korkmaz’ın Gezi Parkı gösterileri sırasında dövülerek öldürülmesine ilişkin davada son dakika karar açıklandı.

Ali İsmail Korkmaz davasının karar duruşmasında polis Mevlüt Saldoğan 10 yıl 10 ay, polis memuru Mevlüt Saldoğan 10 yıl 10 ay, polis memuru Yalçın Akbulut 10 yıl hapis cezası aldı.
Yargılanan 3 fırıncı için 6 yıl 8'er ay hapis cezası verildi.

Ali İsmail Korkmaz davasında zanlılara verilen cezalar salonda büyük tepkiye neden oldu. Mahkeme heyeti salonu yuhalamalar sebebiyle korumalar eşliğinde terketti.

Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz karar sonrası duygularını internethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a anlattı:

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK

Hayal kırıklığına uğradık. Biz adalet bekliyorduk ama malesef sanıklara ödül verdiler. Verilebilecek en asgari ceza verildi. Kasten adam öldürmeden yargılanan sanıkların bu şekilde ceza almasını beklemiyorduk, ortada hesaplaşmalar olduğuna inanıyoruz yoksa böyle bir davada en kötü ihtimalle sanık Mevlüt Saldoğan'ın kasten adam öldürmeden ceza alması gerekirdi. Hadi bir tık altı olsun, olası kasttan adam öldürmeden yargılanması gerekirken bu ceza ödüldür. 
Duruşmadaki bütün sanıklara iyi hal indirimi yapıldı.   

AİHM'E KADAR GİDECEĞİZ

Annem tepki gösterdi elbette, evladının canı bu kadar ucuz olmamalıydı, katillerin cezası bu kadar basit olmamalıydı diye tepki gösterdi. Anayasa mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğiz.