BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Atletico Madrid'e Çinli ortak

Çinli milyarder işadamı Wang Jianling İspanyol futbol kulübü Atletico Madrid'in yüzde 20'lik hissesini 52 milyon dolara satın alıyor.

Abone ol

Çinli milyarder işadamı Wang Jianling İspanyol futbol kulübü Atletico Madrid'in yüzde 20'lik hissesini 52 milyon dolara satın alıyor.

Çin'in en büyük gayrimenkul şirketi Dalian Wanda'nın sahibi olan Wang, Çin'deki emlak pazarında görülen zayıflamanın ardından büyük yabancı markaları satın alarak yatırımlarını çeşitlendirmeyi amaçlıyor.

Dalian Wanda üst düzey bir Avrupalı futbol kulübüne yatırım yapan ilk Çinli şirket olacak.

Eski Galatasaraylı yıldız Arda Turan'ın da formasını giydiği Atletico Madrid geçen yıl La Liga şampiyonluğunu kazanmış ve Şampiyonlar Ligi'nde final oynamıştı.

Ancak 500 milyon Euro'dan fazla borcu olduğu söylenen kulüp, son yıllarda mali açıdan zor durumda.

Wang'ın kulübün hisselerini satın alması Atletico Madrid'in kârlı Asya pazarından yeni taraftarlar kazanmasına ve Çinli sponsorlar bulmasına yardımcı olabilir.

60 yaşındaki Wang Jianling büyük bir futbol tutkunu. Wang 1994-2000 arasında Çin'in en başarılı futbol kulüplerinden birinin sahibiydi.

Asyalı milyarderlerin mali açıdan zor durumdaki Avrupalı futbol kulüplerini satın alması giderek büyüyen bir eğilim.

Malezyalı milyarder Vincent Tan Galli futbol kulübü Cardiff City'nin sahibi. Air Asia'nın Yönetim Kurulu Başkanı Tony Fernandes Queens Park Rangers'ın da başkanı. Singapurlu işadamı Peter Lim de İspanyol takımı Valencia'nın çoğunluk hissedarı.