BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Ali Bolat DİREN AŞK diyor!

"Hayatlarının henüz baharındayken, doyasıya bir aşk yaşamadan göçüp giden o güzel çocuklara"

Abone ol

Aslı kocasından boşanmış, ölü bir bebek doğurduğu için ciddi psikolojik sorunlar yaşamış, doğup büyüdüğü şehir ve geçmişiyle travmatik bir ilişkisi olan bir kadındır.

En yakın arkadaşı Sibel'in on dokuz yaşındaki oğlu Cem, geçici bir süre Aslı'nın yanında kalacaktır. Tam bu esnada ülkeyi sarsmaya başlayan isyanlar Aslı'nın hayatını da etkiler.

Cem'i korumak adına kendini olayların içine atan Aslı, hem kendi gençliğini hatırlar, hem de yepyeni bir nesille tanışıp bir dönüşüm yaşamaya başlar. Kalbini Gezi Parkı olayları sırasında tanıştığı ve kendinden on iki yaş küçük Ufuk'a kaptırınca durum iyice karışır, çünkü Ufuk da Aslı'yla aynı şehirde doğup büyümüştür.

screen-shot-2014-02-10-at-12.31.jpgUfuk, Aslı'yı Mersin'e davet ettiğinde Aslı'nın dünyası altüst olur. Travmatik geçmiş, âşık olunan adamın siluetinde bir bombaya dönüşür, çünkü Aslı'nın geçmişinde yüzleşmekten kaçındığı sırlar vardır.

Aslı aşkın gücüyle çıktığı bu yolculukta geçmişini yenip yepyeni bir hayata merhaba diyebilecek midir, yoksa kendi içine daha fazla kapanıp aşkı yok mu sayacaktır?

Ali Bolat'ın Geçmişle barışmadan 'AŞK' için savaşamazsın! sloganı ile kaleme aldığı #Diren AŞK, kendisinden 10 yaş küçük bir genç erkeğe aşık olan yaşamındaki sorunlarla boğuşması yetmiyormuş gibi geçmişiyle de hesaplaşmamış bir kadının romanı değil sadece... #Diren AŞK aslında bir Gezi Eylemleri Romanı. "Hayatlarının henüz baharındayken, doyasıya bir aşk  yaşamadan göçüp giden o güzel çocuklara" diye itfah edilmiş Gezi parkında ve sonrasında yaşanan olaylarda yitip giden gençlerin anısına.

Yabancı Yayınları imzası ile yayınlanan kitap geçmişe, acıya, hayata direnme zamanı geldi mesajı veriyor.