BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  MEDYA

Ali Bayramoğlu'na yumruklu saldırı

Yazar Ali Bayramoğlu oy kullandıktan sonra kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. Saldırganlar tarafından yumruklanan ve sözlü hakaretlere uğrayan Bayramoğlu, olayın ardından güvenli bir odaya alındı.

Abone ol

İstanbul Gayrettepe'deki Şair Nedim İlköğretim Okulu'na oy kullanmak için gelen eski Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu, saat 12.50 sularında kalabalık bir grup tarafından önce sözlü tacize uğradı.

Tartışma büyüyünce kalabalık grup, Bayramoğlu'na yumruklarla saldırdı. Olay sonrası Bayramoğlu, önce okuldaki güvenli bir odaya alındı. Saldırganlar gazeteci Bayramoğlu'na odanın önünde de saldırdılar. 

          

İFADE VERDİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Oy vermek için okulda bulunan vatandaşların büyük tepkisini çeken olayın ardından emniyet görevlileriyle birlikte karakola giden Ali Bayramoğlu ifade verdi ve şikayetçi oldu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayramoğlu'nu telefonla arayarak saldırıyla ilgili bilgi aldı, geçmiş olsun dileklerini iletti. Vali, konunun takipçisi olacağını söyledi. 

Öte yandan Ali Bayramoğlu'nun yeniden oy pusulası istediği verilmediğinde de tepki gösterdiği için tartışma çıktığı iddia edildi.

Ali Bayramoğlu'nun oyunu kullandığı sandık kurulunda görevli olan Safa Albayrak ise "Bayramoğlu oyunu yanlış kullandı, tekrar pusula istedi fakat kanun gereği yeni pusula verilmedi. Bunun üzerine durumu provake ederek olay çıkardı." dedi.

Ali Bayramoğlu kimdir?

1956 Çanakkale doğumlu. Fransa, Grenoble Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. 1981- 1999 yıllarında Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde öğretim üyesiydi.

Özellikle Silahlı Kuvvetlerin siyasi rolü, İslâmi hareketler, devlet sosyolojisi konularında çalıştı. 1990'dan bu yana çeşitli dergi ve gazetelerde toplumsal ve siyasal analizler yapıyor. Tempo ve Power dergilerinde, Yeni Yüzyıl, Star, Yeni Binyıl, Sabah, Yeni Şafak gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.

"28 Şubat- Bir Müdahalenin Güncesi" ve "Türkiye'de İslami Harekete Sosyolojik Bir Bakış" başlıklı kitapların yazarı.