BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,81
ALTIN 2.395,58
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Alfred Üniversitesine büyük ilgi

“Özgür üniversite” sloganıylaTürkiye’de üniversite kuran Alfred Üniversitesi büyük ilgi gördü.

Abone ol

“Özgür üniversite” sloganıyla Türkiye’de üniversite kuran Amerika’nın en köklü yüksek öğretim kurumu Alfred Üniversitesi yoğun ilgi gördü. 15 gün önce başlayan kayıtlarla birlikte başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler, Bakırköy’deki eğitim kampüsüne kayıt olabilmek için akın etti. ÖSS şartının aranmadığı sınırlı sayıda sınavsız öğrenci alacak olan üniversite, bu yıl İngilizce hazırlık sınıfı ile eğitim-öğretim hayatına başlayacak.

Newyork Alfred Üniversitesi İstanbul Kampüsü’ne gelerek kayıt yaptıran öğrenciler, hayallerindeki üniversite eğitimine kavuşmanın mutluluğu içinde olduklarını söylediler. Yüz binlerce gencin ABD’ye giderek eğitim görmek istediklerini anlatan gençler, “Amerika ayağımıza geldi. Amerikan üniversitesinde, Amerikan hocalarla eğitim görecek olmanın heyecanını ve ayrıcalığını yaşayacağız.” diye konuştular. Üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümüne kayıt yaptıran Fatma Özdemir, kaliteli bir eğitimin yanında yasakların olmadığı bir eğitim özlemini burada giderecek olmanın sevinci içinde olduğunu söyleyerek, “Alfred Üniversitesi yetkililerine teşekkür ediyorum. Bireysel tercihlerimle birlikte özlediğim, hayalini kurduğum üniversite öğrenimimi burada gerçekleştireceğim.” diye konuştu. Alfred Üniversitesi’ne kayıt yaptıran öğrenci velisi Kadir Cebeci ise bir veli olarak çocuğunu binlerce kilometre uzaktaki bir ülkeye göndermenin zorluğuna değinerek, “Çocuğumun geleceği için onu ABD’ye göndermek istiyordum. Alfred Üniversitesi ile ilgili haberleri gazetelerde okuduktan sonra buraya geldik. Yurt dışında elde edeceği donanıma burada sahip olacaksa niye çocuğumu Amerika’ya göndereyim ki! Bundan dolayı çocuğumuzu yurt dışına göndermek yerine ülkemizde okutmaya karar verdik. Evladımız yanı başımızda yarınlarını hazırlayacak. Çok mutluyum” diye konuştu.

Alfred Üniversitesi İstanbul Temsilcisi Stacey Spence Kaya, kayıtların başlamasıyla birlikte yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını söyledi. Amerikan eğitim sitemini, Amerikalı öğretim üyeleriyle uygulayacaklarını vurgulayan Kaya, binlerce dolar masraf yapılarak öğrencilerin ABD’ye gönderilmesi yerine burada aynı kalitede eğitimi alabileceklerini vurguladı. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin pek çok şehrinden kayıt aldıklarını ifade eden Stacey Spence, “ÖSS şartı aranmadan sınavsız kayıt avantajı, yasaksız ve özgür bir eğitim, fiyatların uygunluğu gibi diğer avantajlarla kısa sürede büyük ilgi gördük.” dedi. Kayıtların devam ettiğini ve sınırlı bir kontenjana sahip olduklarını hatırlatan Stacey Kaya, bazı bölümlerde kayıtların bittiğini ifade etti.

171 yıl önce ABD’nin New York eyaletinde kurulan Alfred Üniversitesi İstanbul’da Bakırköy ve Başakşehir’de kurulu kampüs alanında eğitim verecek. Üniversitede İngilizce Hazırlık, İşletme İdaresi, Finans, Muhasebe, Pazarlama, Psikoloji, Sosyoloji, İletişim bölümleri yer alacak. Amerikan eğitim sisteminin uygulanacağı üniversitede dersleri Amerikalı öğretim üyeleri verecek. Dünyanın her yerinde geçerli ABD lisans ve lisansüstü diploması, Alfred Üniversitesi New York kampüsü ile İstanbul kampüsü arasında öğrenci değişim programı gibi avantajlar sunulacak. Alfred Üniversitesi İstanbul Eğitim Kampüsü’nden mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, dünyada çok az üniversitenin sahip olduğu, Türkiye’den sadece Bilkent Üniversitesi’nin alabildiği AACSB ve birkaç üniversitenin elinde olan ABET akreditasyonlu uluslararası diplomaya sahip olacaklar. Mezun olduğunda öğrencilerin TOEFL’da 500-550 puanın üstünde bir dil seviyesine ulaşacakları, öğrencilere yatay geçiş imkanı ve istediği aşamada eğitimini ABD’de tamamlama imkanı sunulacak.