BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Aleviler Utanç Müzesi için imza atıyor

Aleviler Madımak Oteli'nin "utanç müzesi" yapılması için bir imza kampanyası başlattı.

Abone ol

Aleviler, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri'ne katılan 33 aydın, yazar ve sanatçının gericiler tarafından katledilişinin yıldönümünde Sivas'ta buluşarak "Madımak Oteli Utanç Müzesi Olsun" diyecek.

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta 33 aydın, yazar ve sanatçının, gericiler tarafından ateşe verilen Madımak Oteli'nde yaşamını yitirmesinin yıl dönümünde Aleviler Sivas'ta buluşarak, "Madımak Oteli Utanç Müzesi Olsun" diyecek. O gün şair Metin Altıok, yazar Asım Bezirci, sanatçı Muhlis Akarsu, şair Behçet Aysan, üç telli curanın ustası Nesimi Çimen, karikatürist Asaf Koçak, şelpe tekniğinin önderi Hasret Gültekin gibi çok önemli değerlerini kaybeden Türkiye, katliamın 18. yılında da Sivas'ta toplanarak gericiliğe "dur" diyecek.

Ayrıca, Aleviler Sivas'ta yaşanan utancın son bulması ve Madımak Oteli'nin "utanç müzesi" yapılması için bir imza kampanyası da başlattı. Kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlar "http://madimakoteliutancmuzesiolsun.com" sayfasından imza kampanyasına destek verebilecek.