BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.325,39
HABER /  GÜNCEL

Alevi dedelerinden sürece destek

Alevi dedelerinden AK Partili Başkana 'sürece destek' ziyareti...

Abone ol

Gaziantep'in Araban İlçesi'nde Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Özdemir'i ziyaret eden Alevi dedeleri Mehmet Ali Tutal ve Hayri Tutal, barış sürecini desteklerini söyledi.

Başkan Mehmet Özdemir'e Kuran-ı Kerim ve dini kitap hediye eden Mehmet Ali Tutal, Türkiye de barış sürecinin kesintiye uğramadan başarılı bir şekilde devam etmesi dileğinde bulundu.

ekran-resmi-2013-03-10,-15.03.59.png

ALEVİLER OLARAK BARIŞ SÜRECİNE DESTEK VERİYORUZ

Tutal, "Aleviler olarak bu barış sürecine destek vermeye devam ediyoruz. İnşallah süreç başarıyla sonuçlanır. İnancımız, kısa sürede ülkenin her köşesinde barış ve kardeşliğin hakim olacağı yolundadır" dedi.

Başkan Mehmet Özdemir de, akan kanın bir an önce durması ve anaların ağlamaması için başlatılan barış sürecine herkesin destek olması gerektiğini belirtti. Özdemir, "Bu sürece desteklerini dile getiren Alevi dedelerine teşekkür ederim. Ülkemizde daha önceleri Alevi- Sünni kardeşliğini bozmaya çalışan karanlık güçler emellerine ulaşamadılar. Alevsiyle Sunisiyle, Kürdüyle, Çerkezciyle, Lazıyla bizler et ve tırnak gibiyiz hepimiz kardeşiz" diye konuştu.